REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį į pirmąją įvadinių mokymų paskaitą susirinkę išrinktieji Seimo nariai parlamentaro darbo mokėsi už uždarų durų.

REKLAMA
REKLAMA

Patekti į virš plenarinių posėdžių salės esantį balkoną, kuris plenarinių posėdžių metu paprastai būna atviras žiniasklaidos darbuotojams, buvo negalima - durys buvo užrakintos.

REKLAMA

„Aš manau, kad tai nėra viešas posėdis, žmonės, kurie atėjo pirmą kartą mokytis įgyti tam tikrų profesinių įgūdžių, ir patys norėjo, ir mes manėme, kad tai turi būti darbinėje aplinkoje, be kažkokių išorinių trikdžių. Taip ir vyksta, kaip normalus seminaras, mokymo renginys“, - žurnalistams situaciją aiškino Seimo kancleris Gintautas Vilkelis.

Tuo tarpu išrinktieji Seimo nariai po mokymų tvirtino, jog jų nuomonės - viešas ar uždaras renginys tai turėtų būti - klausiama nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

„Man, kaip buvusiam žurnalistui, tai atrodo truputį keistai“, - sakė vienas Seimo „naujokų“, Tautos prisikėlimo partijos atstovas Saulius Stoma.

Jis sakė su balsavimo technika problemų neturėjęs, o mokymai jam „šiek tiek priminė vaikų darželį“. „Labai patiko, labai smagu, šiek tiek primena vaikų darželį, bet ne kvailių laivą, o vaikų darželį“, - sakė S.Stoma.

Uždaram mokymų renginiui sakė nepritariantis ir kitas šios partijos būsimas atstovas Seime Rokas Žilinskas. „Ne, tikrai ne, aš esu pratęs prie jūsų dėmesio“, - į klausimą, ar žurnalistų dėmesys būtų trikdęs mokymų dalyvius, atsakė buvęs žurnalistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu tos pačios partijos atstovas Antanas Nedzinskas svarstė, jog teigiamų aspektų mokymus rengti uždarus yra.

„Galbūt kai žmonės ateina pirmą kartą į Seimą, jaučiasi nedrąsūs ir galbūt jūsų antplūdis tą nedrąsumą dar labiau sustiprintų ir Seimo nariai būtų labiau drovūs, o nesistengtų daugiau klausinėti ir mokytis“, - sakė A.Nedzinskas.

Naujokų mokymas vyko ne tik už uždarų durų, bet ir su sustiprinta apsauga. Ties išėjimais iš mokymų budėjo po Vadovybės apsaugos departamento pareigūną.

Tuo tarpu kancleris neigė, jog apsauga sustiprinta. „Jie visada stovėdavo ir posėdžių, ir renginių metu, jūs gal nepastebėdavote“, - sakė kancleris.

REKLAMA

Iš viso Seimo naujokams planuojami trijų dalių mokymai.

Pirmadienį būsimieji Seimo nariai susipažino su Seimo posėdžių salės informacine sistema, sesijos organizaciniais klausimais, teisės aktų leidybos principais.

Antroji mokymų dalis bus skirta ūkiniams klausimams - supažindinama su darbo užmokesčio, aprūpinimo būstu, darbo patalpomis, inventoriumi, naudojimusi tarnybiniais automobiliais, komandiruočių skyrimo tvarka.

Per trečiąjį mokymų dalį būsimieji parlamentarai sužinos apie komitetų, komisijų biurų veiklą, parlamentinių tyrimų departamento funkcijas, taip pat - apie dokumentų valdymą.

Pirmadienį į mokymus negalėję ateiti parlamentarai su paskaitų medžiaga galės susipažinti trečiadienį, rengiamame mokymų kartojime. Pakartotinės paskaitos bus rengiamas ir po kitų dviejų mokymų.

Išrinktieji parlamentarai į pirmąjį Seimo posėdį renkasi po savaitės - lapkričio 17 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų