REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išrinktasis Seimo narys Antanas Nedzinskas prisipažino ėmęs vadinamuosius juodus pinigus.

2007-ųjų pajamų deklaracijoje, kurią dažnai koncertavęs A.Nedzinskas pateikė Valstybinei mokesčių inspekcijai, nurodyta, kad per visus metus jis uždirbo 9264,89 lito (atskaičius mokesčius) - vidutiniškai 772 litus per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkimų komisijai teiktoje deklaracijoje Tautos prisikėlimo partijos atstovas A.Nedzinskas nurodo turintis 90 tūkst. litų vertės turto, tarp jo piniginių lėšų - 53 tūkst. litų, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

A.Nedzinskas patvirtino, kad pernai dalį honorarų ėmęs be dokumentų, grynais pinigais, daugiausia - kelis tūkstančius litų, mat tada nebuvęs labai populiarus, visur kviečiamas atlikėjas.

„Taip negalima, tačiau buvo keletas tokių atvejų“, - portalo alfa.lt vaizdo konferencijoje sakė tautos išrinktasis.

Paklaustas, kodėl apie juodų pinigų mokėjimo atvejus nepranešė Mokesčių inspekcijai, būsimas parlamentaras ėmė aiškinti: „Tai buvo tikrai nedidelės sumos. Nes man asmeniškai geriau imti honorarą su autorinėmis sutartimis, tuomet man daugiau naudos iš to. Tačiau jei trys šimtai už porą dienų ar panašiai, jei ne įstaiga, žmogus paprašo, sunkiau popierius sutvarkyti, nėra naudos“.

„Geriau būti sąžiningam nei vogti nesąžiningam. Geriau deklaruoti, kad taip buvo, ir neslėpti savo praeities. Tikrai nesijaučiu labai nusikaltęs, nes tai buvo gana mažos sumos“, - apibendrino atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų