REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininkas Artūras Zuokas patvirtino, kad svarstoma jo kandidatūra vadovauti Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM).

REKLAMA
REKLAMA

„Valdybos (LiCS valdybos – BNS) nuomone, partijos pirmininkas turėtų užimti vieną iš ministrų postų. Tačiau kandidatūrų yra ne viena“, – teigė A. Zuokas.

REKLAMA

Antradienį posėdžiavusi LiCS valdyba nutarė, kad į jiems priklausančių Vidaus reikalų ir Sveikatos apsaugos ministerijų vadovus stengsis deleguoti tos srities specialistus. Be to, prioritetas bus teikiamas parlamentarų mandatų neturintiems partijos nariams.

Paklaustas, kokios srities specialistas jis yra, A. Zuokas teigė gerai išmanąs vadybą.

„Šiuo atžvilgiu laikau save specialistu, kuris galėtų Vyriausybei vadovauti, – po posėdžio žurnalistams sakė liberalcentristų vadovas. – Kaip žinome, šiuo metu sveikatos apsaugai reikalingos vadybinės žinios ir patirtys. Mano vadybinės žinios ir patirtis leidžia eiti tas pareigas. Tačiau, be abejo, reikia susitikti su tos srities specialistais, padiskutuoti ir, manau, laikas, kad pacientai turėtų savo ministrą.“

REKLAMA
REKLAMA

Tarp kandidatų į sveikatos apsaugos ministrus dar minimas medikas Martynas Marcinkevičius.

A. Zuokas tvirtino, kad jo žmonos Agnės Zuokienės kandidatūra į SAM vadovus nesvarstoma.

Kaip kandidatus į vidaus reikalų ministrus, LiCS lyderis įvardijo Regimantą Čiupailą, Algimantą Vakariną, Raimundą Palaitį.

Anot LiCS pirmininko, šią savaitę dėl kandidatų vyks diskusija su partijos aktyvu, o kitą pirmadienį valdybos posėdyje ketinama apsispręsti dėl dviejų kandidatų.

Kitą savaitę valdančiąją koaliciją kuriančios keturios partijos planuoja dalytis postus Seime. Liberalcentristų pirmininkas nurodė, kad jie norėtų, jog Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui vadovautų buvęs vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

„Turime puikių žmonių, kurie galėtų vadovauti Nacionalinio saugumo ir gynybos, Žmogaus teisių, Ekonomikos komitetams“, – vardijo A. Zuokas.

Per Seimo rinkimus LiCS naujajame parlamente gavo 8 vietas. Prie jų frakcijos žadėjo prisidėti partijai nepriklausantis Valdemaras Valkiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų