REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Bėgsiu iš darbo anksčiau. O ką daryti? Krepšinis - svarbiau“, - vakar svarstė ne vienas patriotiškai ir ryžtingai nusiteikęs samdomas darbuotojas ar tarnautojas, nuo ryto ruošęsis krepšinio olimpiniam pusfinaliui, kuriame lietuviai susikovė su ispanais.

REKLAMA
REKLAMA

Apdairesnieji kolektyvai pasirūpino tuo, kad varžybas būtų galima stebėti ir darbe. Vakar daugelyje biurų ir gamybos padalinių veikla virė nuo ryto - idant penktadienio pavakarę nuo 15 val. būtų galima paskirti krepšinio aistroms. Nemažai įstaigų, pasiteiravus jų penktadienio darbo grafiko, informavo, jog dirbs tik iki 15 val.

REKLAMA

Vakar rytą kalbinti įmonių ir įstaigų atstovai teigė atsižvelgdami į darbo specifiką būtinai kontroliuosiantys įvykius olimpinėje aikštelėje. Neoficialiomis žiniomis, ne vienoje uostamiesčio įmonėje - netgi techniniams darbams skirtose patalpose - artėjant lemiamam pusfinaliui, atsirado ir televizorių.

Nepaisant to, kad rungtynės buvo transliuojamos darbo metu, vakar uostamiesčio baruose buvo daug krepšinio sirgalių

Atostogaujančio Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Každailevičiaus sekretorė Loreta Rogovaja teigė, kad iš įstaigos tarnautojų prašymų baigti darbą valanda anksčiau, nei numato penktadienio darbo grafikas, nesulaukta. Savivaldybės tarnautojai ketino išsiversti su vieninteliu įstaigoje televizoriumi, kuris yra mero kabinete, bei radijo imtuvais.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jūrų krovinių kompanijos „Bega“ atstovo Laimono Rimkaus, laivų krovos darbai nenutrūksta 24 val. per parą ir septynias savaitės dienas.

„Tad galimybių atsitraukti nėra, o ir televizorių darbo vietose neturime - terminaluose esantys monitoriai terodo vykstančių darbo procesų rodiklius, bet tikrai ne krepšinį, - sakė pokalbininkas. - Mūsų bendrovės kolektyvas krepšinį mėgsta - ne veltui prieš dvejus metus laimėjome Pakrantės darbuotojų spartakiados krepšinio rungtyje. Taigi sirgdami už savus versimės su radiju.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot „Baltijos“ laivų statyklos reklamos, spaudos ir ryšių su visuomene specialistės Živilės Venčkauskaitės, dauguma bendrovės darbuotojų dirba iki 16 val., todėl trečią ir ketvirtą kėlinį turėjo galimybę žiūrėti jau namuose.

„Visos planinės operacijos atliekamos iš ryto, tad jokių darbų atšaukti ar perkelti į kitą laiką mums nereikėjo. Taigi iki varžybų puikiai spėjame, nebent koks ekstrinis atvejis. Ar ir antrąjį, Argentinos ir JAV pusfinalį žiūrėsime darbe? Nežinau, priklauso nuo pirmojo rezultatų“, - šypsojosi iki varžybų likus kelioms valandoms kalbinta Klaipėdos apskrities ligoninės LOR skyriaus gydytoja Dalia Krugelytė.

Į darbą sekmadienį daugumai eiti nereikia, bet atsikelti teks, kaip įprastą savaitės dieną - rungtynės dėl trečiosios vietos startuos 7 val. ryto Lietuvos laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų