REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Disidentas Antanas Terleckas po praėjusį šeštadienį įvykusio partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąskrydžio paskelbė pasitraukiantis iš „tvarkiečių“ gretų.

REKLAMA
REKLAMA

Savo sprendimą A.Terleckas motyvavo tuo, kad Rolando Pakso partija rengiasi koalicijai su kairiosiomis partijomis: „Aš esu seniai įspėjęs, kad jeigu jie dėsis su, kaip aš vadinu, antilietuviškomis organizacijomis: vadinamaisiais socialdemokratais, V.Uspaskicho partija, K.Prunskienės partija, ironizuodamas sakiau, kad neteksit rimto nario“.

REKLAMA

Toks liberaldemokratų elgesys politikui pasirodė nepriimtinas.

„Aš pačiam R.Paksui sakiau, kad jungiantis su tokiomis nepatriotinėmis, Lietuvos interesais nesirūpinančiomis organizacijomis, yra daroma žala Lietuvos valstybei, jos valstybingumui, ir aš pasitrauksiu. Jie nereagavo ir manau, kad man tenai ne vieta“, - BNS pirmadienį sakė A.Terleckas.

Disidentas tikino norėjęs sujungti dešiniąsias jėgas. Nors „Tvarka ir teisingumas“ nėra įsivardijusi dešiniąja jėga.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano tikslas buvo sujungti dešiniąsias politines jėgas, su konservatoriais. Gal R.Paksas ir protingiau elgiasi, bet V.Landsbergis „kolioja“ R.Paksą“, - aiškino A.Terleckas.

A.Terleckas teigia nedalyvausiantis rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„Man niekas nesiūlė, nė viena partija, o man jau 80 metų“, - kalbėjo politikas.

Tuo tarpu „tvarkiečių“ pirmasis pirmininko pavaduotojas Valentinas Mazuronis BNS teigė, kad sąskrydžio metu įvyko nesusipratimas ir A.Terleckas neteisingai suprato situaciją.

Anot V.Mazuronio, į sąskrydį tiesiog atvyko R.Pakso partiją norintys pasveikinti kitų partijų atstovai: „A.Terleckas ne iki galo suprato situaciją, nes į sąskrydį buvo kviečiami visų partijų atstovai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tvarkietis“ pažymėjo, kad į sąskrydį buvo kviečiami ir dešiniųjų partijų atstovai.

Į „Tvarkos ir teisingumo“ sąskrydį buvo atvykę valdančiųjų socialdemokratų frackijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė, opozicinės Darbo partijos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai.

Anot politiko, sprendimų dėl porinkiminių koalicijų partija „Tvarka ir teisingumas“ nėra priėmusi, o „tai, kad niekam nekabinam etikečių ir kalbam su visais, nėra blogai“.

V.Mazuronis BNS sakė gerbiantis disidento nuomonę ir su juo yra pasirengęs kalbėti ir diskutuoti: „Tai, kad A.Terleckas turi savo nuomonę, vertinu gerai“.

REKLAMA

A. Terleckas partijos „Tvarka ir teisingumas“ gretas papildė 2005 m. rudenį.

Šis žinomas disidentas sovietmečiu ne kartą kalėjo, buvo ištremtas.

Jis dar sovietmečiu įkūrė bei vadovavo pogrindinei Lietuvos laisvės lygai, atkūrus Lietuvos nepriklausomybę taip pat buvo šios organizacijos lyderiu, vėliau buvo vienu Lietuvos dešiniųjų sąjungos vadovu. Iš LDS jis pasitraukė pastarajai nusprendus susijungti su Tėvynės sąjunga.

Seimo rinkimai vyks spalio 12 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų