REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karinio konflikto kamuojamą Gruziją palaiko muzikos mėgėjai. Tuo buvo galima įsitikinti ketvirtadienį sostinės rotušės aikštėje. Aidint šimtams būgnų ir plevėsuojant Gruzijos vėliavoms čia prasidėjo muzikos ir meno festivalis „Be2gether“.

REKLAMA
REKLAMA

Masinė „Be2gether“ atidarymo būgnų fiesta „Georgia2gether“ skirta palaikyti Gruzijai, kur jau savaitę tęsiasi kariniai konfliktai su Rusija.

REKLAMA

Pusvalandį Vilniaus senamiestyje specialiu „Be2gether“ ritmu nepertraukiamai aidėjo šimtai įvairiausių būgnų, kuriuos mušė ne tik profesionalai, bet ir šalies garsenybės, ir gatvės praeiviai. Improvizuotai siuitai dirigavo ritmo virtuozas Gediminas Laurinavičius.

„Žodžių čia nereikia. Mūsų festivalis pabrėžia buvimą kartu, todėl negalime likti abejingi įvykiams Gruzijoje. Nutarėme savo poziciją išsakyti per muziką“, - sakė „be2gether“ idėjinis vadas Giedrius Klimkevičius. Būgnų fiestą organizuoti planuota jau prieš kelis mėnesius. Tik pastarosiomis dienomis nutarta ją skirti Gruzijos palaikymui.

REKLAMA
REKLAMA

Palaikymo akcijoje dalyvavo muzikantas Hokšila Andrade, aktoriai Saulius Balandis, Andrius Bialobžeskis, Dalia Michelevičiūtė, taip pat „G&G Sidikato“ nariai Svaras, Pushaz, operos solistai Rafailas Karpis ir Asmik Grigorian, grupės „Bix“ lyderis Samas, daininkė Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“, „Happyendless“ nariai, režisierius Arūnas Matelis, dainininkė Veronika Povilionienė.

Prie šios fiestos galėjo prisijungti kiekvienas, pasigaminęs būgną iš plastiko buteliuko ar ko kita.

Rotušės aikštė nusidažė raudonai ir baltai: keli šimtai žmonių mosavo didelėmis ir mažomis Gruzijos vėliavomis, balionais, vilkėjo marškinėlius su šios šalies simbolika ir laikė plakatus, skelbiančius „Hands off Georgia“ (šalin rankas nuo Gruzijos).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valandą trukusio renginio pabaigoje žiūrovai buvo kviečiami sudainuoti nacionalinę gruzinų dainą „Suliko“.

Iškart po akcijos rotušės aikštėje „Be2gether“ persikėlė į Mokytojų namų kiemelį, kur buvo rodomas praėjusių metų festivalio filmas. Vėliau „Be2gether“ programa tęsis įvairiuose sostinės baruose ir klubuose. O jau penktadienį „Be2gether“ prasidės Norviliškėse, prie Baltarusijos sienos. Muzika ir įvairios pramogos čia tęsis iki sekmadienio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų