REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio ir liberalcentristų siūlomas kandidatas į Vilniaus merus Arūnas Štaras sako, kad mero interpeliacija gali būti dienų klausimas, kritikuoja Juozą Imbrasą ir viliasi sulaukti paramos iš socialdemokratų.

REKLAMA
REKLAMA

Taryboje dauguma – dar neaiški

Liberalsąjūdietis A. Štaras prieš porą dienų yra pareiškęs, kad visai sutiktų užimti sostinės mero postą, jeigu pavyktų surinkti daugumą.

REKLAMA

Tačiau, pasak jo, šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės taryboje  dar nėra visiškai aiškiai susiformavusi naujoji dauguma.

„Dar nėra visiškai aiški. Žinau, kad konservatoriai sutiko dalyvauti derybose, ir dabar laukiame signalo iš socialdemokratų“, - portalui „Balsas.lt“ penktadienį sakė A. Štaras.

Kaip portalui teigė sostinės politikas, tikimasi, kad socialdemokratai derėsis su Liberalų sąjūdžiu ir liberalcentristais. O nuo šių derybų priklausys tolesnis miesto valdymas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie vakar taryboje priėmė tokį sprendimą, kad jie galėtų derėtis su visais. Aš manau, kad jie su mumis derėsis“, -  sako  A. Štaras.

Pasak jo, nuo to, kaip frakcijoms pavyks susitarti dėl naujos koalicijos, priklausys ir J. Imbraso interpeliacijos klausimas.

 „Pirmiausiai turime susėsti ir susitarti dėl būsimos naujos koalicijos. Vienijasi kelios frakcijos, tai jeigu pavyksta tarpusavyje suderinti pozicijas ir sutarti, ką veikiam, tada gali būti dienų klausimas. Jeigu nesutariam – tada vėliau“, - tikino A. Štaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuo dėtas „Rubikonas“

„Tvarkiečiui“ J.Imbrasui keistai atrodo išvien  su Liberalų ir centro sąjunga einantis Liberalų sąjūdis. „Man įdomu, kaip atrodys sąjūdis, jeigu ateina liberalcentristai, kurie propagavo „Rubikoną“. Į miesto valdymą ateit susitapatinus su Artūru Zuoku ir atverti „Rubikonui“ vėl duris... Aš labai abejoju, kaip Liberalų sąjūdis atrodys prieš rinkimus“, - naujomis politikos gairėmis stebėjosi J. Imbrasas.

Vasario mėnesį atsistatydindamas iš sostinės vicemero pareigų A. Štaras buvo teigęs, kad pagrindinis Artūras Zuoko tikslas yra valdyti Vilniaus miestą ir pažėrė A. Zuokui kritikos.

REKLAMA

Paklaustas, kodėl Liberalų sąjūdis nutarė susivienyti su liberalcentristais, A. Štaras tikino, jog Liberalų sąjūdis eina ne su A. Zuoku ar „Rubikonu“, o su frakcija, su kuria šiuo metu galima vienytis.

„Matote, mes nei su A. Zuoku einame, nei su „Rubikonu“. Mes einame su ta frakcija, kuri yra šiuo metu. Tai yra devyni žmonės. Jie nėra „Rubikono“ darbuotojai, jie yra tos frakcijos nariai. Mes sprendžiame  Vilniaus valdymo klausimą“, - portalui „Balsas.lt“ tvirtino A. Štaras.

Pasak jo, jeigu  dabartinė valdžia dirbtų efektyviai, nekiltų nei skandalų, nei ambicijų imtis pokyčių.

REKLAMA

Kritika – abipusė

Paklaustas, kaip vertina dabartinį sostinės merą Juozą Imbrasą, A. Štaras negailėjo kritikos ir tikino, kad būtent dabartinė sostinės vadovybė patenkina tam tikrus „Rubikono“ projektus.

 „Na, matote, jūsų portale skaičiau, kad jis manęs nelabai nori vertinti kaip galimo mero, aš galbūt ne taip diplomatiškai pasakysiu... Aš esu iškėlęs klausimą, nuo kurio jis išsisuko: kodėl yra „Rubikonui“ perleistas sklypas pažeidžiant įstatymą? Visi klausia... A. Zuokas, „Rubikonas“, t. t., bet yra daug požymių, kad būtent dabartinė valdžia patenkina kai kuriuos „Rubikono“ projektus“, - teigė A. Štaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakar J. Imbrasas portalui „Balsas.lt“ atsisakė komentuoti, ar A. Štaras būtų tinkamas sostinės meras. „Paklauskit kitų. Jis buvo mano vicemeru, nenoriu aš komentuoti“, - sakė J. Imbrasas.

Anot J. Imbraso, Liberalų Sąjūdis ir Liberalų ir centro sąjunga neturi jokių argumentų, įrodančių, jog jis savo pareigas vykdė netinkamai. „Nagi dėl ko kito? Ką jie gali prikišti man? Tegu pateikia man argumentą, kad Imbrasas kažką pridarė blogo“, - stebėjosi J. Imbrasas.

Pasak sostinės metro, A. Štaras šitaip elgiasi grynai prieš rinkimus. „Jam reikia rodyti save, kad rinkėjas girdėtų, kokios „asabos“ yra politikoje. Kitaip negaliu vertinti“, - teigė J. Imbrasas.

REKLAMA

J. Imbrasas tikina nieko blogo nepadaręs, kad būtų atstatydintas, dėl to siūlymus liberalsąjūdiečiui Arūnui Štarui užimti jo postą vadina priešrinkime vaidyba.  „Jie ieško visokių variantų, kaip jiems pasirodyti, kad yra reikšmingi. Juk rinkimai artėja“, - siūlymus A. Štarui užimti sostinės mero postą apibūdino J. Imbrasas.

Reikia nuolaidų


Socialdemokratų lyderis Gediminas Kirkilas teigė, kad liberalų pasiūlyta kandidatūra – „įmanoma“, bet prioritetas yra iškovoti mero vietą savo partijai.

„ Aš manau, kad tai yra įmanomas variantas. Tai yra viena iš derybinių pozicijų, kuri yra šiandien pasiūlyta. Mes, kaip žinote, turime savo poziciją, siekiame savo mero, turime savo kandidatūrą. Derybos parodys, kuo baigsis viskas“, - žurnalistams sakė G. Kirkilas.

REKLAMA

Pasak premjero, socialdemokratų kandidatas į sostinės vadovo postą yra Romas Adomavičius. Jį partijos taryba kovą išrinko partijos Vilniaus skyriaus vadovu.

Tačiau A. Štaras portalui „Balsas.lt“ teigė, kad kiekviena frakcija nori matyti savo merą ir nenori nusileisti. „Per pusę metų ta nauja dauguma, kuri galėtų perimti valdžią, ji ir nesusiformuoja. Matyt kažkam reikia daryti nuolaidas“, - sakė A. Štaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų