REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos mėnesį bus pradėta 3-ųjų Seimo rūmų rekonstrukcija, kuri kainuos apie 2-3 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo kanclerio Gintauto Vilkelio teigimu, ketinama rekonstruoti didžiąją Konferencijų salę, Ekonomikos komiteto salę, fojė. Rekonstrukcija susijusi su 2009 metų birželio pabaigoje - liepos pradžioje Seime vyksiančia Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) parlamentine asamblėja .

REKLAMA

Šios konferencijos metu laukiama apie 600 parlamentarų, su svečiais - iki 700 svečių. "Visa tai vyks parlamento pastate, todėl norėtųsi, kad aplinka ir patalpos būtų pritaikytos tam renginiui", portalui "Balsas.lt" sakė G. Vilkelis.

Po NATO asamblėjos tai antras didžiausias tarptautinis renginys Lietuvos parlamento istorijoje per 17 metų.

2001 metais vyko pirma didžioji - NATO šalių parlamentinė asamblėja.

Pagrindinis klausimas – tai rekonstrukcija trečiuose rūmuose. Čia rekonstrukcijos nebūta nuo 1980 metų, todėl daugybė dalykų yra apleisti ir reikalauja pertvarkų. „Keisti reikia viską – pradedant sienom, baldais, akustika, garso, vaizdo sistema ir panašiai“, - portalui „Balsas.lt“ sakė G. Vilkelis.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad Seimo 3-iųjų rūmų rekonstrukcija kainuos nuo 2 iki 3 milijonų litų.

Pasak Seimo kanclerio, sutartys dėl viešųjų pirkimų jau yra pasirašytos, o kai kurie darbai jau pradėti.

Rekonstrukcija bus vykdoma biudžeto pinigais. „Mes esame ne pelno siekianti įstaiga, mes esame biudžetinė įstaiga“, - sakė G. Vilkelis.

Dėl Seimo trečiosios salės rekonstrukcijos buvo diskutuojama dar praėjusiais metais, kada rekonstrukcijos išlaidos buvo įtrauktos į biudžeto projektą. „Jau tada buvo numatyta rekonstrukcija, numatyti investiciniai projektai, paskaičiuotos apytikslės išlaidos ir pinigai“, - tvirtino G. Vilkelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, Seimo trečiosios salės rekonstrukcija tikimąsi pradėti iškart liepos trečiąją, pasibaigus sesijai.

Salės rekonstrukciją užbaigti planuojama antrojoje metų pusėje, iki šv. Kalėdų.

Iki lapkričio 1 dienos Konferencijų salėje ir Ekonomikos komiteto salėje nevyks jokie renginiai, o Darbo partijos frakcijos, Baltijos Asamblėjos, Europos informacijos biuro salėse dėl rekonstrukcijos darbų iki rugsėjo 10 dienos nebus galima daryti garso, vaizdo įrašų ir transliacijų, bet renginiai vykti galės.

Trečiuosiuose Seimo rūmuose dirba parlamentarai, techninės tarnybos, Seimo restoranas. Pastato plotas - daugiau nei 8,5 tūkst. kvadratinių metrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų