REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Vilniuje prasidėjo Darbo partijos (DP) suvažiavimas. Jo metu bus tvirtinami Darbo partijos kandidatai vienmandatėse rinkimų apygardose ir Darbo partijos programos 2008-2012 m. strateginės kryptys. Taip pat bus pristatytos Darbo partijos rinkimų programos gairės.

REKLAMA
REKLAMA

Savo kandidatus partija planuoja iškelti visose rinkiminėse apygardose. Kaip jau anksčiau skelbė spauda, DP lyderis Viktoras Uspaskichas nekandidatuos nei vienoje iš vienmandačių apygardų, nes žada aktyviai dalyvauti kampanijoje visoje Lietuvoje, kad pasitarnautų viso DP kandidatų sąrašo sėkmei.

REKLAMA

Kėdainiuose vietoje V. Uspaskicho keliama DP frakcijos Seime seniūnės Virginijos Baltraitienės kandidatūra. Vilniaus Antakalnio apygardoje turėtų balotiruotis parlamentaras Kęstutis Daukšys, kurio konkurentais, kaip jau žinoma, bus liberalas Arūnas Štaras, taip pat Tvarkos ir teisingumo kandidatas Rimantas Smetona.

Kauno Centro apygardoje – buvęs vidaus reikalų ministras Gintaras Furmanavičius. Loreta Graužinienė bandys įtikinti Ukmergės, Ramunė Visockytė – Gargždų rinkėjus. Pastarosios varžovu bus Seimo kitas narys - Petras Gražulis, taip pat liberalas Aidas Palubinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvą įsivaizduoja kaip „tiltą“

Partijos programoje, šalia įsipareigojimų skatinti viduriniojo sluoksnio formavimąsi, stirptinti kovą su korupcija bei kjontrabanda, yra ir pasiūlymas “didinti Lietuvos valstybės, kaip tilto tarp Rytų ir Vakarų, vaidmenį”. Lietuva,anot darbiečių,turėtų tapti intensyvaus, valstybei ekonomiškai naudingo tranzito šalimi, efektyviai išnaudojant jos geografinės padėties teikiamas galimybes. Akcentuojamas esą nepakankamas ekonominis bendradarbiavimas su Rytų valstybėmis, tame tarpe Rusijos Federacija, Baltarusija, Ukraina ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip labiausiai korumpuotos Lietuvoje yra įvardijamos aplinkosauginės kontrolės institucijos. Darbo partijai taip pat atrodo, kad šalyje esą nepagrįstai sugriežtinti reikalavimai Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramai gauti. Tačiau kitoje jos vietoje akcentuojama, jog lėšų panaudojimo skaidrumas ir dabar neužtikrinamas.

Programos skyriuje, skirtame teisėsaugai, teigiama, kad šios institucijos esančios politizuotos, ten dirbantys pareigūnai patys dalyvauja nusikalstamoje veikloje. Pabrėžiamas menkas visuomenės pasitikėjimas teisėsaugos įstaigomis.

REKLAMA

Partijos problemos

V. Uspaskichas tikisi laimėti ne mažiau kaip 25 mandatus. 2004 m. vykusiuose rinkimuose DP atiteko net 39 Seimo narių vietos, tačiau partijos frakcija gerokai sumažėjo atskilus vėliau subyrėjusiai Pilietinės demokratijos frakcijai, taip pat atskiriems nariams perėjus į kitas frakcijas. Šis “nubyrėjimas” įvyko, kai partijos lyderis V. Uspaskichas neteko Ūkio ministro posto, atsistatydino iš Seimo, turėjo slėptis nuo teisėsaugos pareigūnų Maskvoje. Šiuo metu „darbiečiams" parlamente atstovauja 23 žmonės.

V. Uspaskichas baudžiamojoje byloje yra įtariamas organizavęs apgaulingą Darbo partijos buhalterinę apskaitą bei vykdęs finansines machinacijas. Pats politikas ir jo bendrapartiečiai vadina tai politiniu susidorojimu ir jam pareikštus įtarimus neigia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų