REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės saugumo departamento (VSD) finansinis auditas atskleidė, kad buvusiam departamento vadovui Arvydui Pociui paliekant tarnybą jam apskaičiuota didesnė nei priklauso pensija.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia „Lietuvos žinios“, šią savaitę Valstybės kontrolė, baigusi VSD 2007 metų finansinį auditą, be kita ko, nustatė, kad buvusiam VSD vadovui A.Pociui buvo apskaičiuota 426 litais didesnė nei priklausė mėnesio pareigūno pensija. Departamentui jau nurodyta ištaisyti klaidą.

REKLAMA

„Tačiau A.Pocius nepasinaudojo nė litu padidintos pensijos. Kadangi veikia kiti ribojimai, šiuo metu buvęs VSD generalinis direktorius net gauna 500 litų mažesnę išmoką nei turėtų“, - LŽ aiškino valstybės kontrolierė Rasa Budbergytė.

Šią savaitę taip pat paaiškėjo, kad A.Pociui iki liepos 1-osios teks palikti anksčiau nesėkmingai bandytą privatizuoti tarnybinį butą sostinės Jeruzalės rajone. Sprendimas iškeldinti jį iš tarnybinio būsto buvo priimtas dar pernai birželį. Tačiau naujasis VSD vadovas Povilas Malakauskas, atsižvelgdamas į tai, kad A.Pocius turi nepilnamečių vaikų, leido jam ten gyventi dar metus.

REKLAMA
REKLAMA

Triukšmas kilo paaiškėjus, jog A.Pocius, jau prasidėjus jo atleidimo iš VSD procedūroms, bandė tarnybinį butą privatizuoti, be to, už mažesnę nei rinkos kaina. Dviejų aukštų 128,19 kv. m būstą Rugių gatvėje jis mėgino išsipirkti už 315,5 tūkst. litų, nors, Nekilnojamojo turto registro specialistų manymu, toks butas vertas 480 tūkst. litų.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) paskelbė, jog privatizuodamas tarnybinį butą už mažesnę nei rinkos kainą A.Pocius pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą, ir nutarė kreiptis į teismą, kad privatizavimo sandoris būtų pripažintas negaliojančiu. Tik tada A.Pocius paskelbė atsisakantis ketinimų baigti šio būsto išpirkimo procedūrą, tačiau ir toliau tvirtino galįs savo teisumą apginti teisme, taip pat užsiminė, kad jo atveju buvo pritaikyti „dvejopi standartai“. Kilus skandalui dėl šio būsto paaiškėjo, jog dar vieną tarnybinį butą jis privatizavo Marijampolėje, kur dirbo prokuroru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Pocius buvo atleistas iš pareigų, kai Seimas patvirtino Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadas, kuriose departamento vadovas iš esmės apkaltintas žlugdęs VSD darbą.

Dabar A.Pocius dirba advokatų kontoroje „Židonis, Malinauskas ir partneriai LAW GROUP“. Vienas šios įstaigos partnerių Sigitas Židonis iki šiol teisme atstovavo ir paties A.Pociaus interesams.



Jurga Tvaskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų