REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį po darbų susirinkusios Vilniaus savivaldybės frakcijos po dviejų valandų pokalbių vėl išsiskirstė nieko nesusitarusios. Tiek socialdemokratai, tiek konservatoriai įsitikinę, kad mero postas turi priklausyti tik jiems. Savo ruožtu liberalcentristai vis labiau linksta priešlaikinių rinkimų idėjos link.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratai ketvirtadienį siūlė susitikime dalyvaujantiems konservatorių, liberalcentristų, liberalsąjūdžio bei Rusų sąjungos atstovams pasirinkti, kurios frakcijos atstovą jie norėtų matyti mero kėdėje. Susitikimo dalyviams buvo siūloma rinktis iš dviejų raidžių “K” ir “S”.

REKLAMA

“Siūlėme daryti reitingavimą, bet konservatoriai jo atsisakė. Konservatoriai negali įsivaizduoti naujos koalicijos be mero posto. O mes siūlėme, kadangi jų įtaka balsais taryboje yra nemenka, tai pasidalinti ta įtaka ir santykinai leisti mažesnei frakcijai turėti didesnį postą”, - aiškino, kodėl mero postas turi atitekti socialdemokratams jų frakcijos sostinės svaivaldybėje lyderis Romas Adomavičius.

Tačiau konservatoriai įsitikinę, kad socialdemokratai mero pozicijos negali užimti ne tik dėl savo mažesnės frakcijos savivaldybėje, bet ir dėl to, jog Vilniaus gyvenimas “antisanitariniu” tapo būtent socialdemokratų dėka.

REKLAMA
REKLAMA

“Čia juk ne gražuolių konkursas, kad reikėtų reitinguotis. Mes kviečiame juos jungtis prie naujos daugumos, pagrįstos ne postų dalyba. Manome, kad jie (socialdemokratai – Alfa.lt) niekaip nepabėgs nuo atsakomybės dėl blogo dabartinės valdžios valdymo. Čia esminis momentas yra tas, kad jie dabar dalyvauja valdyme ir matome, kokia yra situacija Vilniuje. Tai ar mes galvojame, kad blogai valdantiems davus daugiau valdžios bus daugiau gėrio?”, - retoriškai klausė konservatorių frakcijos lyderis sostinėje Raimundas Alekna.

Socialdemokratai iškart po susitikimo su opozicinėmis Vilniaus savivaldybės frakcijomis patraukė dėl situacijos sostinėje tartis savo partijos prezidiume. Tačiau R. Adomavičius pabrėžia, jog po prezidiumo posėdžio socialdemokratai jokiu būdu neatsisakys galimybės užimti Vilniaus mero postą ir formuoti naują koaliciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Mes tarsimės, kaip sudaryti koaliciją be konservatorių”, - neslėpė R. Adomavičius. Nors, pasak jo, kokia ta galima koalicija be konservatorių, “pasakyti anksti”, akivaizdu, kad tokiu atveju Vilniuje liktų dabartinė koalicija. Joje nebent gali būti kitaip pasidalinti postai.

Alfa. lt rašė, kad Vilniaus miesto savivaldybėje jau kurį laiką nėra valdančiosios daugumos, tačiau opozicinės frakcijos bevaldyste pasinaudoti neskuba.

Užuot formavusios naują daugumą sostinės konservatorių ir socialdemokratų frakcijos vaidijasi dėl mero posto.

REKLAMA

Konservatoriai tikisi iškelti Raimundą Alekną, o socialdemokratai - Romą Adomavičių. Liberalcentristai ir liberalai laukia, kuo šis ginčas baigsis, ir baiminasi, ar tik neteks naujos valdžios laukti iki kitų savivaldos rinkimų.

Merą J.Imbrasą jau metus verčiantys konservatoriai džiaugiasi sulipdę naujos valdžios branduolį, jį sudarytų 10 konservatorių, devyni liberalcentristai ir keturi liberalai. Iš viso - 23 nariai. Tačiau naujai daugumai reikia dar trijų narių, o tuštumą tegali užpildyti šešis narius turinti socialdemokratų frakcija.

Liepa Pečeliūnaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų