REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Papirkimu įtariamas Vilniaus miesto savivaldybės  narys Audrius Butkevičius dar mažiausiai du mėnesius negalės eiti tarybos Sveikatos ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininko pareigų. Tai ketvirtadienį nutarė Vilniaus  apygardos teismas, atmetęs A. Butkevičiaus skundą. Šis teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo nuomone, vadovaudamas komitetui bei dalyvaudamas strateginio planavimo ir privatizavimo komisijų veikloje A. Butkevičius gali trukdyti bylos tyrimui bei daryti naujas nusikalstamas veikas, todėl jokių pareigų savivaldybės taryboje jis negalės eiti mažiausiai iki liepos 25 dienos.

REKLAMA

„Tvarkietis“ A. Butkevičius įtariamas tuo, kad pernai rugpjūtį miesto tarybos nariui Vidui Urbonavičiui  davė 5 tūkstančių litų kyšį už balsavimą dėl dar vieno R. Pakso partijos nario – Olego Gluchovo paskyrimo sutarties su UAB „Vilniaus pramogų parkas“ vykdymo priežiūros komisijos pirmininku.

A. Butkevičius šiuos įtarimus atkakliai neigia net ir po to to, kaip teismas apklausė patį V. Urbonavičių . "Ir jūs brangieji, ar galit kas nors patikėt, kad aš duočiau ką nors konservatoriui? Visa tai yra pati gryniausia nesąmonė ir kvailystė, konservatorių padaryta prieš rinkimus", - trečiadienį po V. Urbonavičiaus apklausos teisme žurnalistams teigė A. Butkevičius.

A. Butkevičius – vienintelis iš sostinės savivaldybę krečiančio korupcijos skandalo įtariamųjų, kuriam pavyko išvengti kalėjimo kameros. Jam paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Šimtatūkstantinių kyšių siūlymu V. Urbonavičiui  įtariamus Vilniaus vicemerą Evaldą Lementauską bei  Miesto ir plėtros komiteto pirmininko pavaduotoją Gintarą Kazaką teismas yra leidęs suimti vienam mėnesiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų