REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

MTV Lietuva nutraukia gėjams ir lesbietėms skirtos laidos "Vaivorykštė" gamybą. Šį šeštadienį 22 val. bus parodyta paskutinė MTV „Vaivorykštės“ laida.

REKLAMA
REKLAMA

Tolerancijai skatinti ir homofobijos apraiškoms mažinti skirtos laidos gamybą nutraukė Baltijos šalių MTV administracija, nusprendusi, kad daugiau nei pusę metų savo lėšomis "Vaivorykštę" kūrusi MTV Lietuva neturėtų toliau išlaidauti projektui, kuris taip ir nesulaukė rėmimo.

REKLAMA

MTV Lietuva inicijavo ir iki šiol savarankiškai finansavo šį socialinį projektą, nes viena iš pagrindinių MTV deklaruojamų vertybių yra tolerancija. "Vaivorykštė" buvo vienintelė seksualinėms mažumoms skirta televizijos laida Lietuvoje.

"Deja, visuomenė kol kas yra pasirengusi tik stebėtis ir piktintis vis naujais pranešimais apie netolerancijos išpuolius, bet realių veiksmų imtis vis dar nenori", - sako MTV Networks Baltic vyresnysis viceprezidentas programai ir produkcijai Andrius Serva. "Savo indėlį mes padarėme. Kažkada, kai kažkas nuspręs, jog remti laidą seksualinėms mažumoms yra geriau nei pirkti vien pasipiktinimą keliančias reklamas ant troleibusų, "Vaivorykštė" sugrįš".

REKLAMA
REKLAMA

MTV ir toliau skleis tolerancijos ir pagarbos žinią jauniems ir gražiems Lietuvos žmonėms, neatsižvelgdama į visuomenėje vyraujančią moralinę stagnaciją bei nepakantumą. MTV visada buvo stereotipų atakos smaigalyje ir šitos pozicijos nesirengia užleisti.

Skirmantas Valiulis, TV ir kino kritikas: „Esu už toleranciją ir visas jos idėjas mene ir kultūroje. Televizijos laidos irgi gerai, tik jos turi būti profesionalios, įdomios visiems ir tolerantiškos kitai orientacijai ir nuomonei. Gal dar geresnis variantas - ši tema nagrinėtina visoje TV programoje - laidose, filmuose, diskusijose. Geras pavyzdys - kinas ir literatūra, kad ir "Kuprotas kalnas" arba "Seklys". Jaunosios feministės, kiek žinau, pasisako apskritai už "Žmogizmą", t.y. pradeda nuo ŽMOGAUS be jokių išankstinių atribucijų ir skirstymų. Gal ir verta dėmesio pozicija. Šiaip ar taip Lietuvoje tikrai nelengva su tolerancija ir galimybe pasakyti savo tiesą. Lieka internetas, bet ir ten niaukiasi debesys. Pati priemonė negarantuoja demokratijos, nes demokratija, kaip ir tolerancijos ugdymas, yra nuolatinis procesas. Nenuleiskime rankų“.

Nors „Vaivorykštės“ kūrimas ir bus sustabdytas, MTV teigia tikinti, kad ji nors truputį padidino pakantumo lygį Lietuvoje ir sugriovė bent keletą viduramžiskų visuomenės nuostatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų