REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus taryboje dirbantys Tėvynės sąjungos frakcijos atstovai teigia, kad sostinės valdžia, reorganizuodama švietimo sistemą, yra neveikli.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatoriai teigia, jog Vilniuje diskriminuojamos lietuviškos mokyklos, sudarytos palankesnės sąlygos tautinių mažumų mokiniams ir nesąmoningai kurstomi nesutarimai tarp lietuvių ir tautinių mažumų atstovų.

REKLAMA

„Lietuviškos mokyklos yra diskriminuojamos tautų kontekste. Nors švietimo tinklo pertvarka yra vienas iš strateginių uždavinių, nieko nedaroma“, - tvirtino Tėvynės sąjungos atstovas Povilas Tamošauskas.

Vilniuje yra 126 mokyklos. 74 iš jų lietuviškos, 20 - rusiškų, 11 - lenkiškų, po vieną žydų bei baltarusių ir 8 mišrios mokyklos.

„Lietuvių mokyklose pamokos dažnai vyksta dviem pamainomis, tam nepritaikytose patalpose. Tuo metu tautinių mažumų mokyklose - klasių tuštėjimo metas“, - sakė P. Tamošauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, tokios tendencijos ryškėja pastaraisiais metais.

Per paskutinius 3 metus lenkiškose mokyklose vaikų skaičius sumažėjo 330 mokinių, o rusų - 1000.

Politiko, savivaldybė turėtų reaguoti į pastebimą nelietuviškų mokyklų tuštėjimo metą ir perorganizuoti darbą, kad lietuviškos mokyklos, kurios viršija savo darbo pajėgumus, dirbtų sklandžiau, darbo sąlygos nebūtų kenksmingos vaikų sveikatai.

Tėvynės sąjungos frakcijos atstovų nuomone, pagrindinės neveiklumo priežastys: netinkamos sąlygos, sistemos politizavimas, politiniai žaidimai, itin prasti vadybiniai sugebėjimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Švietimo ir kultūros srityse nėra jokios strategijos“, - sakė P. Tamošauskas.

Politikai nesutiko, kad Vilniaus mokyklose yra šokama pagal tautinių mažumų dūdelę. Greičiau nesugebama matyti realios situacijos.

Tėvynės sąjungos frakcijos atstovai visų pirma siūlytų jungti greta esančias mokyklas, iš kurių vienoje dažnai būna klasių perpildymas, o kitoje mokinių stygius.

„Tikimės, kad nesąmoningai, bet mokyklos yra kiršinamos dėl skirtingų sudaromų sąlygų“, – sakė Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Raimundas Alekna.

REKLAMA

Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas opocijos kaltinimus neigė ir siūlė kreiptis visų rūpimų atsakymų į monitoringo grupę.

„Jei nėra sprendimų, matyt, kad yra problemų. Rimti sprendimai turi būti išdiskutuoti. Kiek atsimenu, savivaldybės taryba su švietimo sitemos pertvarka dirba nuo 1997 metų, tai tik įrodo, kad procesas nelengvas“, - sakė J. Imbrasas.

Opozicijos atstovai ne tik peikė nevieklumą švietimo sistemoje, bet ir pastebėjo daugiau savivaldybės valdančiosios daugumos veiklos trūkumų.

„Dėl politinių klausimų, visko viršūnė yra šios dienos tarybos posėdis. Įregistruota per 100 svarstomų klausimų. Tai visiškas laiko sąnaudų švaistymas, nesuvokiant, kas darysis posėdyje“, - teigė R. Alekna.

Savivaldybėje ne pirmą kartą užsiminta ir apie interpeliaciją J. Imbrasui. Tėvynės sąjungos frakcijos atstovai sakė, kad galutinio sprendimo nėra, o apie tai, jog būtų renkami parašai, reikalingi interpeliacijai, nieko nežinantys.

Jomilė Juškaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų