REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus meras Juozas Imbrasas neigia kalbas, esą Nepriklausomos ir socialdemokratų frakcijų susitarimas – tai žingsnis naujos koalicijos sostinės valdžioje link. Pasak mero, atvirkščiai valdančioji koalicija sostinės savivaldybės taryboje tik sustiprėjo: kad ją papildytų „nepriklausomieji“ beliko gauti formalų parašą. Už paramą „nepriklausomiesiems“ jau pasiūlytas vicemero postas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes dar parašo neprašėme, tačiau šiandien turėjome eilinį posėdį, pasitarimą (su Nepriklausoma frakcija – Alfa.lt). Suderinome 9 iš 10 klausimų, tai 90 proc. matysite gal jau šiandien. Oficialiai to (prisijungimo – Alfa.lt) dar neprojektavome šiandieną. Su laiku išryškės, ar jų trys ar daugiau bus, taigi koalicija stiprėja. Mes turime daugumą“, - žurnalistams prieš trečiadienio tarybos posėdį sakė J. Imbrasas.

REKLAMA

Meras užsiminė, kad jau trečiadienį tarybai svarstyti galėjo būti teikiamos ir dvi vicemerų kandidatūros.

„Dabar laukiame frakcijų apsisprendimo dėl konkrečių personalijų. Galime ir šiandien jau priimti sprendimus. (Vicemerų postai jau pasiūlyti – Alfa.lt) Socialdemokratų ir nepriklausomai frakcijoms“, - teigė meras.

Tačiau frakcijos kol kas nesuskubo apsispręsti, kurie asmenys joms atstovaus vicemerų postuose.

Nepriklausomai frakcijai už paramą valdantiesiems, pasak mero, be vicemero kėdės, siūlomi ir kiti „smulkesni dalykai“ – tai Privatizavimo komisijos ir komitetų pirmininkų postai.

REKLAMA
REKLAMA

Neoficialiosiomis žiniomis, į vicemero ir Privatizavimo komisijos pirmininko postus pretenduoja pats iš „tvarkiečių“ frakcijos perbėgęs, bet partijoje pasilikęs G. Kazakas.

Alfa.lt primena, kad pirmadienio vakarą socialdemokratų partijos frakcija Vilniaus savivaldybėje pasirašė susitarimą su Nepriklausoma frakcija dėl veiksmų Vilniaus savivaldybėje derinimo.

Socialdemokratų Vilniaus skyriaus vadovas, sostinės savivaldybės tarybos narys Romas Adomavičius šią sutartį vertino kaip žingsnį naujos koalicijos link.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sostinės taryboje sudaro partijos „Tvarka ir teisingumas“ (13 mandatų), Lenkų rinkimų akcijos (6) ir socialdemokratų (6) frakcijos. Koalicija, iš „tvarkiečių“ frakcijos pasitraukus G. Kazakui, neteko daugumos ir teturi 25 mandatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kol kas ji formaliai išlaiko Liberalų sąjūdžio frakcijos (4) paramą, nors pastaroji ir skelbiasi nutraukusi paramą valdantiesiems bei esanti opozicijoje.

Opozicinė konservatorių frakcija taryboje turi 10 vietų, liberalcentristų - 9.

„Nepriklausomą“ frakciją sudaro 3 nariai.

Liepa Pečeliūnaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų