REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien paskelbta akcija, skirta kovai su nelegaliais atlyginimais: „Atlyginimams vokeliuose – NE!“. Akcijos iniciatoriai – restoranų tinklas „Katpėdėlė“. Akciją palaiko Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija.

REKLAMA
REKLAMA

„Akcijos tikslas - atkreipti visuomenės dėmesį į tuos viešojo maitinimo sektoriaus atstovus, kurie atlyginimus moka nelegaliai, taip nesąžiningai konkuruodami su legaliai atlyginimus mokančiais restoranų, kavinių ir barų atstovais“, - sako restoranų tinklo „Katpėdėlė“ direktorius Gediminas Balnis.

REKLAMA

Pasak „Katpėdėlės“ direktoriaus, prie šios akcijos taip pat kviečiami prisidėti visi viešojo maitinimo sektoriaus atstovai, kurie mokesčius moka sąžiningai. Visą mėnesį, kol truks akcija, restoranų tinklo „Katpėdėlė“ padavėjos klientus aptarnaus prie atlapų prisisegusios juodai perbrauktus vokus.

Akcijai pritaria ir Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė. „Asociacija palaiko „Katpėdėlės“ akciją ir kartu kviečia aktyviau prie akcijos prisijungti mokesčių inspekciją bei informuoti asociaciją apie jos narių pažeidimus, kadangi mes norime savo nariams suteikti geras sąlygas dirbti ir vystyti verslą“, - sako E. Šiškauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, nuo 2006 m. birželio mėnesio iki 2008 m. kovo 12 d. buvo gauta 318 pranešimų dėl nelegalių atlyginimų ir kitų pažeidimų pramogų, poilsio ir viešbučių sektoriuje, tai sudaro 16 proc. visų pranešimų. Nuo šių metų sausio 2 d. buvo gauti 24 pranešimai apie restoranus, kavines ir barus.

„Valstybinė mokesčių inspekcija palaiko įmonių bei asocijuotų struktūrų iniciatyvas, skatinančias verslo visuomenės sąmoningumą mokesčių mokėjimo klausimais, taip pat imasi visų priemonių, kad nelegalaus darbo užmokesčio dalis rinkoje mažėtų. Tačiau šios veiklos sėkmė priklauso ir nuo to, kiek prie jos prisidės patys mokesčių mokėtojai“, - teigia Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotojas Dainius Daugirda.

Restoranų tinklui „Katpėdėlė“, veikiančiam nuo 1994 metų, šiuo metu priklauso: „Katpėdėlė Pirkia“, „Katpėdėlė Pica“ bei „Carskoje Sėlo“. Restoranų tinklas, įsikūręs visoje Lietuvoje: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Plungėje, Utenoje, Radviliškyje, Alytuje, Mažeikiuose ir Ukmergėje, šiuo metu jungia 28 restoranus. Balandžio 3 d. bus atidarytas naujas „Carskoje Sėlo“ restoranas Vilniuje. „Katpėdėlės“ restoranų tinklas priklauso „Vičiūnų“ grupei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų