REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus skyriaus konferencija susibūrė tam, kad išsirinktų naują, iš partijos pašalintą Algirdą Paleckį pakeisiantį, pirmininką. Juo tapo Vilniaus savivaldybės tarybos narys Romas Adomavičius, rašo Alfa.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Už jį slaptu balsavimu antrajame ture pasisakė 111 skyriaus konferencijos dalyvių. Per pirmą turą R. Adomavičius sulaukė 105 kolegų palaikymo.

REKLAMA

Antras liko Krašto apsaugos ministras ir Seimo narys Juozas Olekas, antrame ture surinkęs 103 balsus.

Nuo pat pirmųjų rinkimų minučių buvo kalbama, kad renkamas ne tik Vilniaus socdemų vadas, bet socdemų „Vilniaus meras“. R. Adomavičiaus kandidatūra buvo atvirai siejama su socialdemokratų galimybe gauti Vilniaus mero postą.

Niekas neabejoja, kad R. Adomavičius jau artimiausiu metu imsis keisti socdemų kryptį Vilniaus savivaldybėje – griaus dabartinę valdančiąją „Tvarkos ir teisingumo“, Lenkų rinkimų akcijos bei socialdemokratų partijos koaliciją ir burs naują kartu su liberalcentristais ir „nepriklausomaisiais“.

REKLAMA
REKLAMA

„Nežinau kada, bet koalicija Vilniuje, mano nuomone, deja, turi pasikeisti, todėl, kad ji dirba visiškai ne taip, kaip turėtų dirbti. Daug miestui svarbių problemų nesprendžiama, jei sąžiningai pasakyti, apie jas net negalvojama. Galvojama tik apie Seimo rinkimus“, – kritikos dabartinei Vilniaus valdžiai negailėjo R. Adomavičius.

Tokioje naujoje koalicijoje esą jam yra siūloma užimti ir mero postą, nors oficialiai kol kas to nepripažįsta nė vienas iš būsimųjų koalicijos partnerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų