REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigtas „Iki“ pardavimo sandoris. Europos prekybos įmonių aljansas „Coopernic“ iš brolių Ortizų ir JAV finansų grupės „Citigroup“ galutinai perėmė antro pagal dydį Lietuvos mažmeninės prekybos tinklo „Iki“ kontrolę.

REKLAMA
REKLAMA

Sandoris, pagal kurį „Coopernic“ įsigijo 80 proc. „Iki“ valdančios įmonės „Palink“ akcijų, užbaigtas praėjusį penktadienį, pranešė „Iki“. Su buvusiais savininkais siejamai įmonei „Baltisches Haus“ liko 20 proc. „Palink“ akcijų.

REKLAMA

„Didžiuojamės, kad prekybos tinklas „Iki“ buvo pasirinktas šiai investicijai ir tikime, kad sugebėsime tinkamai išnaudoti milžiniškas šios partnerystės galimybes“, - pranešime spaudai sakė „Iki“ generalinis direktorius Aidas Mackevičius.

Pasak jo, nauja partnerystė turėtų prisidėti stiprinant prekybos tinklų konkurenciją ir skatins Baltijos šalių mažmeninės prekybos vystymąsi.

Sandorio vertė neatskleidžiama ir po jo užbaigimo. Tačiau anksčiau skelbta, kad „Coopernic“ už „Palink“ akcijas galėjo sumokėti apie 300 mln. eurų (apie 1 mlrd. litų). Sutartis tarp „Coopernic“ ir „Palink“ akcininkų dėl „Iki“ pardavimo pasirašyta dar pernai lapkričio 26 dieną. Šiemet vasario 11 dieną leidimą sandoriui suteikė Europos Komisija.

REKLAMA
REKLAMA

Sandoryje dalyvavusio aljanso steigėjai yra antras pagal dydį Vokietijoje prekybos tinklas „Rewe“, trečias pagal dydį Belgijoje „Colruyt“, antras Italijoje „Conad“, antras Šveicarijoje „Coop“ ir antras Prancūzijoje „E.Leclerc“.

Teigiama, kad tai tai pirmas kartas Europoje, kai tokie stambūs prekybos tinklai susivienijo kito prekybos tinklo perėmimui.

Neoficialiomis žiniomis, tarp „Palink“ akcininkų likusi „Baltisches Haus“ priklauso „Iki“ steigėjų Belgijos prancūzų šeimai - broliams Nikolas‘ui (Nikolia), George‘ui (Žoržas) ir Oliveriui Ortizams.
Iki šio sandorio broliai Ortizai ir JAV finansų grupės „Citigroup“ įmonė „Citigroup Venture Capital International“ buvo didžiausi „Palink“ akcininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu prekybos tinklui „Iki“ priklauso 183 prekybos centrai Lietuvoje ir 33 Latvijoje. Įmonė yra įdarbinusi daugiau nei 8,1 tūkst. žmonių.

„Iki“ pernai Lietuvoje ir Latvijoje pasiekė 2,207 mlrd. litų apyvartą (su pridėtinės vertės mokesčiu) - 32,3 proc. didesnę nei 2006 metais. Prognozuojama, kad šiemet „Iki“ apyvarta sieks 800 mln. eurų (2,8 mlrd. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų