REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmosios Europos sąjungos institucijos Lietuvoje - Lyčių lygybės instituto steigimas stringa Europos Komisijoje. Institutas savo veiklą pradėti turėjo dar sausį, tačiau Briuselis niekaip neišsirenka jo vadovo.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Komisija jau bandė rasti instituto vadovą - konkurse dalyvavo per 70 pretendentų, tačiau jis buvo pripažintas neįvykusiu, todėl bus skelbiama nauja atranka, pranešė LNK Žinios.

REKLAMA

Lietuvos pareiga yra suteikti Lyčių lygybės institutui patalpas. Briuseliui yra pasiūlyti trys variantai - viename iš dangoraižių šalia Vilniaus miesto savivaldybės, buvusiame „Vilniaus“ viešbutyje Gedimino prospekte ar „Vilniaus vartų“ komplekse. Patalpas, kai bus paskirtas, tikriausiai išsirinks pats šios institucijos vadovas.

Sprendimas dėl Europos lyčių lygybės instituto steigimo Lietuvoje buvo priimtas 2006-ųjų gruodį ES Užimtumo, socialinių reikalų, sveikatos ir vartotojų reikalų ministrų taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

Europos lyčių lygybės institutas bus antroji ES institucija, įkurdinta 2004 metais į Sąjungą įstojusiose šalyse. Dėl teisės įkurdinti šį institutą pas save su Lietuva varžėsi Slovakija ir Slovėnija.

Europos lyčių lygybės institutas rinks duomenis, juos analizuos bei teiks politikos pasiūlymus lyčių lygybės užtikrinimo klausimais. Šiai institucijai steigti ir išlaikyti per pirmus 7 metus ES planuoja skirti 52,5 mln eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų