REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2011-ųjų Europos krepšinio čempionatui besirengianti Klaipėda dėl arenos statybų terminų bus priversta praleisti generalinę pirmenybių repeticiją - jaunimo čempionatą.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius sostinėje vyriausybinei pasirengimo čempionatui darbo grupei pristatė šioje srityje Klaipėdoje nuveiktus darbus. Po pasitarimo „Vakarų ekspresą“ jis dar kartą patikino, kad arenos statybos nevėluos - prasidės 2009-ųjų kovą ir baigsis 2010-ųjų gruodį.

REKLAMA

„Kalbant apie viešbučius, jūsų miestas idealus, tačiau truputį baugina terminai. Iš mero sužinojome, kad arenos statybos vyksta pagal grafiką, bet labai bijome vidinių keblumų - pavyzdžiui, ginčų dėl statybų rangovo parinkimo. Jeigu tokių atsirastų, iškiltų didžiulė grėsmė Klaipėdai pasitraukti iš čempionato žemėlapio. Esame numatę ir tokią galimybę, turime alternatyvas, bet jų nesakysiu“, - sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projektų vadovas ir darbo grupės narys Mindaugas Špokas.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, vieną Europos čempionatą uostamiestis jau praleis. Anot M. Špoko, Lietuvoje 2010 metų vasarą bus surengtas Senojo žemyno jaunimo iki 18 arba 20 metų čempionatas, kuris bus tarsi pasirengimo vyrų pirmenybėms generalinė repeticija.

„Patikrinsime, kaip visi pasirengę, deja, Klaipėdos įvertinti negalėsime - arenos statybos pas jus dar nebus pasibaigusios“, - sakė grupės narys.

M. Špoko teigimu, siekiant išvengti pasirengimo trukdžių, su miestų vadovais iki kitų metų pradžios bus pasirašytos įsipareigojimų tinkamai vykdyti darbus sutartys, kuriose bus numatyta ir atsakomybė už jų nesilaikymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žymiai anksčiau buvo apsispręsta, kad čempionatas vyktų įvairiuose regionuose, o Europai neparodyti Klaipėdos būtų mažiausiai negražu, todėl tikimės, jog viskas pas jus bus gerai, - viliasi M. Špokas. - 2009 metais atvyksta tarptautinės federacijos vadovai, būtų gerai jiems parodyti ne popierius, o stovinčias arenas arba bent vykstančius darbus“.

Valdas PRYŠMANTAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų