REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime penktadienį visą dieną vyks tarptautinė konferencija, kurioje bus aptariama progresinių mokesčių įvedimo Lietuvoje galimybė ir pasekmės.

REKLAMA
REKLAMA

Diskusiją, kurioje dalyvaus ir premjeras Gediminas Kirkilas, inicijuoja šių mokesčių šalininkai socialdemokratai ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija.

REKLAMA

Renginyje bus diskutuojama apie progresinių mokesčių teigiamus ir neigiamus aspektus, jų įgyvendinimo perspektyvas, aptariama Europos šalių, įsivedusių šią mokesčių sistemą, patirtis.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas pristatys profesinių sąjungų poziciją, kaip turėtų būti apmokestinamos šalies gyventojų pajamos, o Švedijos Riksdago Pramonės ir prekybos komiteto pirmininkas Švedijos socialdemokratų partijos atstovas finansams Tomasas Iostrosas supažindins, kaip progresinių mokesčių sistema veikia Skandinavijos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

G. Kirkilas sausio viduryje yra patvirtinęs, kad socialdemokratai ketina įvesti progresinius mokesčius.

Socialdemokratai pernai buvo parengę Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisas, kuriomis siūlė pajamas iki 1000 litų apmokestinti 15 proc. mokesčiu, o didesnėms pajamoms taikyti 27 proc. tarifą.

Gyventojų pajamų mokestis nuo šių metų sausio 1 dienos sumažintas nuo 27 iki 24 procentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų