REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos gyventojams sudaryta galimybė 2008-aisiais ilgiau džiaugtis trimis šventėmis - Nepriklausomybės atkūrimo diena kovo 11-ąją, Tarptautine darbo diena gegužės 1-ąją ir Joninėmis birželio 24-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė ketvirtadienį nutarė atitinkamai perkelti tris poilsio dienas - iš kovo 15 dienos, šeštadienio, į kovo 10-ąją, pirmadienį, iš gegužės 10 dienos, šeštadienio, į gegužės 2 dieną, penktadienį ir iš birželio 28 dienos, šeštadienio, į birželio 23 dieną, pirmadienį.

REKLAMA

Kitos švenčių dienos perkeliamos nebus, nes jos sutampa, eina prieš ar iš karto po poilsio dienų. Pavyzdžiui, vasario 16-oji šiemet yra šeštadienis, liepos 6-oji- sekmadienis, Žolinė rugpjūčio 15-oji - penktadienis, Visų šventųjų diena lapkričio 1-oji - šeštadienis, Kalėdos gruodžio 25-26-oji - ketvirtadienis ir penktadienis.

Šis nutarimas taikomas įmonėse, įstaigose ir organizacijose, finansuojamose iš valstybės ir savivaldybių biudžetų. Tokią pačią tvarką dėl poilsio dienų perkėlimo rekomenduojama taikyti ir kitoms įmonėms, įstaigoms ir organizacijoms. Pagal Darbo kodeksą, poilsio dienos, sutampančios švenčių dienomis, perkeliamos į artimiausią po jų einančią darbo dieną.

Šiemet Vyriausybė perkėlė iš viso keturias poilsio dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų