REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra neįžvelgė prokuroro Justo Lauciaus prasižengimo apeinant įstatymą ir persikeliant žemės sklypą. Tyrėjai baksnoja į sprendimą priėmusius valdininkus, bet jų veiksmų tirti neskuba, antradienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Šiomis dienomis darbą baigė generalinio prokuroro pavaduotojo Vytauto Barkausko pavedimu sudaryta patikrinimo komisija, turėjusi išsiaiškinti, ar teisėtai Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Justas Laucius iš Vilniaus į Klaipėdą persikėlė jam, kaip Vyčio kryžiaus ordininkui, neatlygintinai suteiktą žemės sklypą.

REKLAMA

Patikrinimo išvadoje skelbiama, kad prokuroras J. Laucius, „įgyvendindamas jam Žemės reformos įstatymu suteiktą teisę gauti neatlygintinai nuosavybėn vieną žemės sklypą individualiai statybai bei kreipdamasis į Klaipėdos apskrities viršininko administraciją dėl galimybės gauti sklypą Klaipėdos mieste, teisės aktų nepažeidė ir nepadarė tarnybinio pažeidimo“.

Generalinė prokuratūra, pateikusi „Lietuvos žinių“ tyrimo išvadas, atsisakė supažindinti su surinkta medžiaga. Vis dėlto, dienraščio gautais duomenimis, joje fiksuotas Klaipėdos apskrities viršininko administracijai skirtas J. Lauciaus užklausimas, ar jis galėtų persikelti sklypą. Būtent tuo motyvu grindžiama prokurorui palanki kolegų išvada.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Generalinės prokuratūros Ryšių su visuomene skyriaus vadovės Aurelijos Juodytės, sprendimą dėl sklypo suteikimo priėmė Klaipėdos apskrities viršininko administracija, tad jo negalima vertinti kaip prokuroro prasižengimo.

Prokuroro J. Lauciaus veiksmų patikrinimas buvo pradėtas po to, kai prašydamas ištirti „Lietuvos žinios“ paskelbtus faktus į Generalinę prokuratūrą kreipėsi Seimo narys Rimantas Dagys.

Kaip rašė „Lietuvos žinios“, prokuroras J. Laucius, labiausiai išgarsėjęs Baltarusijoje žuvusio saugumo karininko Vytauto Pociūno bylos tyrimu ir paskelbtu sprendimu, kad pareigūno mirtis - nelaimingas atsitikimas, dar 2003 metais įsipainiojo į sklypų istoriją, galėjusią susieti jį su šios bylos herojais.

Jurga Tvaskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų