REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje šeštadienį vykusios profsąjungų ir kitų nevyriausybinių organizacijų akcijos prieš kainų kilimą dalyviai ragino valdžią imtis skubių priemonių žmonių gyvenimui pagerinti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša Lietuvos radijas, Nepriklausomybės aikštėje triukšmingai vykusio mitingo dalyviai reikalavo stabdyti prekių ir paslaugų kainų augimą, įvesti progresinius pajamų mokesčio tarifus, priimti darbo užmokesčio ir socialinių išmokų indeksavimo įstatymą.

REKLAMA

Seimas ir Vyriausybė šiuos reikalavimus gaus raštu, nes į mitingą valdžios atstovai neatvyko. Pasirodyti jame išdrįso tik sostinės vicemeras Algirdas Paleckis.

Vienas iš mitingo organizatorių Profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas apgailestauja, kad žmonės į šią akciją masiškai neįsijungė. Pasak A. Černiausko, galbūt, kai kurie jau nebetiki, kad padėtį galima pakeisti.

Tačiau profsąjungų atstovai tikisi, kad visuomenę pavyks išjudinti.

Organizatorių duomenimis, pirmojoje visuotinėje protesto akcijoje prieš kainų augimą dalyvavo apie 4 tūkst. žmonių iš visos Lietuvos nors buvo tikimasi, kad susirinks iki 10 tūkst. dalyvių.

News Bridgepix / AM nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų