REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarpininkų veikla tvirtu mazgu surišo „Lietuvos energijos“ direktoriaus Rymanto Juozaičio giminių ir bičiulių klaną su Rusijos elektros energijos magnatais, teigia šios dienos (2007-11-19) „Lietuvos rytas“. Šiam giminaičių bei bičiulių ratui straipsnyje priskiriamas ir Seimo narys konservatorius Ramūnas Garbaravičius. Jį kalbinęs „Balsas.lt“ visų pirma paprašė įvertinti padėtį Lietuvoje kuriant nacionalinį investuotoją į atominę elektrinę.

REKLAMA
REKLAMA

„Situacija yra pakankamai keista. Nekalbu apie „NDX energiją“ ar vadinamąjį „Vilniaus prekybos“ dešimtuką, kadangi jie atvirai deklaravo, jog pagrindinis jų tikslas yra pelno siekimas. Mane labiausiai stebina Vyriausybės pozicija. Ji net nebando apginti šalies interesų, todėl tampa neaišku, kam ji tarnauja. Gal netrukus ateis momentas, kai premjeras pareikš, kad tas, kas neperka „Maximoje“, yra valstybės priešas?“ – retoriškai klausė Seimo narys.

REKLAMA

Į teiginius, kad „Lietuvos energija“ yra smarkiai susijusi su Rusijos kompanijomis, o pagrindiniai tarpininkai tarp „Lietuvos energijos“ bei Rusijos kompanijos yra konservatoriaus sūnus Jonas Garbaravičius bei giminaitis Giedrius Balčiūnas, R. Garbaravičius atsakė, kad visus „Lietuvos energijos“ sprendimus lemia vyriausybė. „Ūkio ministras praktiškai formuoja valdybą, kuri pasirašo visas sutartis. Tad sprendimai yra ne mano, ne mano sūnaus, o vyriausybės, todėl, jei sudaryta bloga sutartis, tai reiškia, dėl to atsakinga vyriausybė,“ – teigė konservatorius.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos energija“ paskelbė akcininkų susirinkimą, kuriame formuoja naują valdybą. Į ją, dar prieš tapdami akcininkais, turėjo įeiti ir „NDX energijos“ atstovai. Konservatorius klausė, ar bandymas mesti šešėlį jam ir jo aplinkai nėra bandymas atitraukti dėmesį nuo tikrųjų problemų.

R. Garbaravičius patvirtino, kad jo sūnaus vadovaujama įmonė už 80 mln. Lt įsigijo „Energijos realizacijos centrą“, perėmė visas jo sutartis. Tačiau šis faktas Seimo nario yra viešai deklaruotas. R. Garbaravičius apgailestavo, kad „Lietuvos ryto“ dienraščio žurnalistai, savo straipsnyje metę šešėlį tiek jam pačiam, tiek jo sūnui, nepasivargino susisiekti nė su vienu iš jų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos rytas“ teigia, kad vien tik 2006-aisiais tarpininkai susižėrė daugiau nei 34 mln. litų grynojo pelno. Pernai jiems sumokėta apie 11 mln. litų dividendų. 2005-aisiais – daugiau nei 6 milijonai litų.

Didžiausias vaidmuo šioje šaradoje tenka „Energijos realizacijos centrui“. Vos tik dienos šviesą išvydusį rinkos naujoką, „Lietuvos ryto“ teigimu, iškart aplankė sėkmė. ERC laimėjo konkursą ir įgijo teisę tarpininkauti parduodant perteklinę elektros energiją, pagamintą Ignalinos atominėje elektrinėje, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų