REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus meras Juozas Imbrasas atsiprašė už savo sarkastiškus pasisakymus apie savivaldybės tarnautojo paimtas vaiko priežiūros atostogas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuos pasisakymus tyrusi Lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė mero atsiprašymą įvertino kaip lygių teisių pažeidimo nutraukimą bei pasiūlė J. Imbraso elgesį apsvarstyti savivaldybės tarybos etikos komisijai. Anot jos, tai bus pamoka ateičiai.

REKLAMA

"Teigiamai vertinu mero atsiprašymą ir tikiu, kad tokių pasisakymų apie tėvystės atostogas daugiau nebus", - Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos pranešime spaudai cituojama A. Burneikienė.

Skundą dėl Vilniaus mero viešų pasisakymų apie tėvystės atostogas Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai rugpjūčio mėnesį pateikė Teisingumo instituto direktorius Vytautas Kurpuvesas.

Pasipiktinimas kilo po to, kai vertindamas Vilniaus miesto savivaldybės tarnautojo Dariaus Šalugos, apkaltinto kyšininkavimu, vaiko priežiūros atostogas J.Imbrasas neigiamai įvertino tėvystės atostogų būtinumą.

REKLAMA
REKLAMA

"Mane piktina tai, kad jis jaunas, gražus, energingas vyras, erelį vaidino čia, kovotoją už teises, pasiėmė tėvystės atostogas. Nu visi šnibždasi, juokiasi iš tų jo tėvystės atostogų. Ir, pasirodo, tą praktikuoja jis ne pirmi metai. Pažiūrėkite pernai metų istoriją, irgi ne vieną mėnesį jis buvo pasiėmęs tėvystės atostogų", - tuomet žurnalistams teigė sostinės meras.

Tokias mero išsakytas mintis V.Kurpuvesas įvertino kaip diskriminuojančias vyrus.

Vilniaus miesto savivaldybė yra vienintelė savivaldybė Lietuvoje, oficialiai turinti darbuotoją, atsakingą už lyčių lygybės įgyvendinimą.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos duomenimis, per antrąjį 2006 metų pusmetį tėvystės atostogas ėmė 3085 vyrų, per pirmąjį 2007 metų pusmetį šis skaičius išaugo iki 4207. Prieš dešimt metų vaiko priežiūros atostogų ėjo 0,53 proc., 2006 metais - 2,01 proc. vyrų. Šiais metais tokia galimybe jau pasinaudojo 2,74 proc. vyrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų