REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net ir pačiame Klaipėdos centre – brangiausioje miesto žemėje esantys daugiabučių namų sandėliukai tampa gaisrų židiniais, žiurkių ir benamių prieglobsčiu, pirmadienį rašo dienraštis "Klaipėda".

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Tilžės gatvės 42 namo kieme užsidegė apleistas sandėliukas. Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacijos ir analizės poskyrio vyresnysis specialistas Antanas Pocius sakė, kad gaisrai šioje vietoje kyla ne pirmą kartą. Visame mieste Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba nespėja gesinti apleistų sandėliukų, šiukšlių, rašo dienraštis.

REKLAMA

Keturi penktadaliai šių sandėliukų yra apleisti. Girtaudami, nelegaliai atsivesdami elektrą, net laužus susikurdami, šie žmonės dažniausiai ir sukelia gaisrus“, – kalbėjo A.Pocius.

Pasak jo, atšalus orams ši problema dar paaštrės, nes visi benamiai sulįs į apleistas patalpas ir bandys kaip nors šildytis.

Sandėliukus griaus

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, kad jau sudaryti sąrašai, kuriuos apleistus sandėliukus teks nugriauti.

REKLAMA
REKLAMA

Sąrašuose yra beveik šimtas pastatų. Daugiausiai apleistų sandėliukų yra miesto centre, Trinyčių rajone, Sportininkų gatvėje, šalia Herkaus Manto, Tilžės gatvių, Žvejybos uosto rajone.

„Nuo sovietmečio likę apleisti sandėliukai, virtę landynėmis, tikrai nepuošia miesto.

Anksčiau, kai daugiabučiai buvo šildomi malkomis, pastatuose laikydavo kurą. Jau seniai jie nebeatlieka savo paskirties“, – konstatavo I.Šakalienė.

Liks tuščia vieta

„Įvertinti visų sandėliukų būklę ir apleistus nugriauti neturime pinigų, todėl sąrašo pradžioje įrašyti didžiausią pavojų gyventojams keliantys sandėliukai“, – kalbėjo savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Aldona Vybernaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį mėnesį žadama nugriauti Herkaus Manto 46 namo kieme esančius sandėlius. Kitų metų pradžioje griaus apgailėtinos būklės Kūlių Vartų trečiojo namo kieme stovinčius sandėliukus. Nugriovus juos bus išvežtos visos šiukšlės ir liks tuščia vieta.

„Kas ten bus įrengta, dar nesuplanuota. Gal bus įrengiamos stovėjimo vietos automobiliams“, – svarstė A.Vybernaitienė.

Sąrašo pradžioje taip pat – Pievų Take, Puodžių, Galinio Pylimo, Sportininkų gatvėse esantys sandėliukai.

Tvarkingus ir gyventojų naudojamus sandėliukus žadama palikti.

Niekieno turtas

Apleistomis ir niekam nereikalingomis patalpomis iki šiol dar niekas nesirūpino.

„Dar nė vienas nuo senų laikų likęs sandėliukas nenugriautas. Jais niekas nesirūpino, nes jie yra niekieno. Dalis gyventojų vis dar prižiūri jiems priklausančius sandėliukus, laiko juose įvairius daiktus. Bet dauguma patalpų savininkų jau nebeturi“, – aiškino A.Vybernaitienė.

Anot specialistės, apie avarinės būklės sandėliukus savivaldybei praneša namų valdos, bendrijos. „Joms nepriklauso tvarkyti šias niekieno patalpas. Šiukšlių surinkimą iš sandėliukų organizuoja Miesto tvarkymo skyrius“, – teigė A.Vybernaitienė.

Eglė Kaperavičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų