REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos futbolo aistruoliai siaubė Pasvalio kraštą

Užvakar per Pasvalio rajoną į Latviją važiavę neblaivūs lenkų futbolo klubo sirgaliai vos nesukėlė tarptautinio skandalo. Po to, kai pasvaliečiai geranoriškai sutiko nekelti viešumon lenkų futbolo sirgalių chuliganiško išpuolio, šie „atsidėkodami“ apipylė juos išmatomis, rašo "Panevėžio rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Lenkų chuliganiški išpuoliai buvo užglaistyti tik Lenkijos generalinio konsulato Lietuvoje konsului Marekui Martynekui paskambinus į Pasvalio rajono policijos komisariatą ir paprašius pareigūnų nesulaikyti chuliganų, bet leisti jiems tęsti kelionę.

REKLAMA

Tačiau išvykdami iš mūsų šalies lenkai ne tik neatsiprašė už tai, ką pridirbo siautėdami. Išvažiuodami jie atidarė savo autobuse įrengtą tualeto baką ir išleido visą jo dvokiantį turinį.

Išdažė elektros pastotę

Važiuodami tarptautine magistrale „Via Baltica“ lenkų futbolo aistruoliai, sustoję Talačkonių kaime, dažais išpurškė autobusų stotelės ir priešais ją įsikūrusios parduotuvės sienas.

Pavažiavę kelis kilometrus užsieniečiai sustojo netoli Pasvalio esančios bendrovės „Luktarna“ degalinėje. Čia jie dažais apipurškė elektros pastotę.

REKLAMA
REKLAMA

„Užsieniečiai blaškėsi po degalinę, gėrė alų, aikštelėje rūkė. Iš pradžių mes nesikišome. Bet kai išsitraukę dažus apipurškė pastotę, iškvietėme policijos pareigūnus“, – pasakojo degalinės vadovas.

Kol atvyko pareigūnai, futbolo sirgaliai fotografavosi prie grafitų technika apipieštos pastotės.

Tačiau išvykdami iš degalinės „Luktarna“ lenkai iškrėtė dar didesnę šunybę. Iš autobuse įrengto tualeto bako jie išleido išmatas.

„Išbėgo keli litrai ekskrementų. Juos užpylėme smėliu“, – teigė degalinės vadovas.

Autobusą palydėjo iki pasienio

Pasvalio rajono policijos viešosios tvarkos skyriaus viršininkas laikinai einantis komisariato viršininko pavaduotojo pareigas Deividas Valtaris „Panevėžio rytui“ prisipažino sulaukęs Lenkijos konsulo M.Martyneko skambučio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man paskambinęs konsulas paprašė taikiai išspręsti konfliktą ir nesulaikyti jo tautiečių“, – aiškino D.Valtaris.

Pasak pareigūno, M.Martynekas prašė, kad būtų išvengta skandalo, koks kilo Vilniuje prieš kelis mėnesius.

„Kadangi užsieniečiai verslininkui G.Uždaviniui atlygino nuostolius, nuo elektros pastotės nuvalė savo piešinius, mes jų nesulaikėme. Norėdami, kad jie iš Lietuvos išvažiuotų neprikrėtę daugiau šunybių, autobusą palydėjome iki pasienio posto“, – teigė D.Valtaris.

Konsulas išklausė abi puses

Lenkijos generalinio konsulato Vilniuje konsulas M.Martynekas korespondentui prisipažino užvakar sulaukęs per Lietuvą važiavusio tautiečio skambučio.

REKLAMA

M.Martynekas teigė, kad lenkų sirgaliai sutiko padengti visus lietuviams padarytus nuostolius, kad tik galėtų toliau tęsti kelionę į Suomiją.

Jie važiavo stebėti Lenkijos ir Suomijos futbolo rinktinių varžybų.

Konsulas įsitikinęs, kad Pasvalio rajone siautėjo ne grupė sirgalių, o tik vienas tautietis.

Paklaustas, kaip vertina, kad iš degalinės išvažiuodami lenkai ant asfalto išpylė išmatas, konsulas tuo nepatikėjo.

„Negali taip būti. Tolimųjų reisų autobusuose išmatų iš bako išleisti neįmanoma, jie autobusų parkuose yra išsiurbiami“, – tikino diplomatas.

Sigitas Savickas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų