REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 20 d. Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje svarstė Gyventojų santaupų atkūrimo įstatymo 3 ir 6 straipsnių pakeitimo įstatymo bei Gyventojų santaupų  atkūrimo įstatymo 3, 5 ir 7 straipsnių pakeitimo įstatymo projektus ir jiems nepritarė.

REKLAMA
REKLAMA

Projektų iniciatorių Seimo narių Jadvygos Zinkevičiūtės, Virginijos Baltraitienės ir Etelos Karpickienės teikiamose įstatymų pataisose siūloma padidinti atkuriamų santaupų dydį iki 15 tūkst. litų ir pratęsti prašymų atkurti santaupas pateikimo terminą iki kitų metų liepos 1 dienos.

REKLAMA

Pagal pateiktą Vyriausybės išvadą apytikslė suma, kurios reikėtų padidinus atkuriamų santaupų dydį iki 15 tūkst. Lt., sudarytų nuo 2 iki 3 mlrd. Lt. ir šias lėšas reikėtų surinkti iš visų Lietuvos mokesčių mokėtojų arba skolintis ir tai dar labiau padidintų infliaciją.

Pratęsus prašymų atkurti santaupas pateikimo terminą, asmenims, kurie nesilaikė įstatymo nustatytos tvarkos, būtų sudarytos palankesnės sąlygos, palyginti su tais, kurie jos laikėsi. Lietuvos Respublikos Konstitucijos 29 straipsnis, be kita ko, garantuoja, kad įstatymui visi asmenys lygūs.

Todėl Biudžeto ir finansų komitetas rekomendavo Finansų ministerijai ir Komisijai, nagrinėjančiai gyventojų prašymus  atidaryti atkuriamąją sąskaitą, detaliai ir iš esmės apsvarstyti naujus ir pakartotinius gyventojų prašymus atidaryti atkuriamąsias sąskaitas ir apie priimtus sprendimus informuoti komitetą, teigiama pranešime spaudai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų