REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už sekinantį darbą rinkėjams – renta iki gyvos galvos

Pabūgę, kad nepateks į būsimąjį Seimą, dabartiniai tautos išrinktieji kuria planus, kaip iki gyvenimo pabaigos užsitikrinti rentas iš mokesčių mokėtojų pinigų. Nemaža dalis Seimo narių net nekreipia dėmesio į galima neigiamą visuomenės reakciją, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors iki rinkimų dar daugiau kaip pusantrų metų, parlamentarai jau dabar bando pasirūpinti, kad jiems netektų baimintis dėl savo ateities. Į kitos kadencijos Seimą nepatekusiems politikams dabartiniai įstatymų leidėjai pasiryžę įteisinti rentas, kad jiems iki gyvenimo pabaigos būtų mokami pinigai iš valstybės biudžeto.

REKLAMA

Pasak dienraščio, nemaža dalis dabartinių Seimo narių nusiteikę netgi nekreipti dėmesio į galimą visuomenės neigiamą reakciją ir žada paremti atitinkamą įstatymą, nes nėra garantuoti, kad kitąmet bus išrinkti į naujos kadencijos Seimą.

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė „Kauno dienai“ patvirtino, kad „tokios mintys sklando“. Tik ji tikino, kad projektas rengiamas ne socialdemokratų, o visų Seimo frakcijų sutarimu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Kauno dienos“, jau užsimenama apie būsimos rentos dydį. Preliminariai numatoma, kad renta į Seimą nepatekusiems dabartiniams parlamentarams priklausomai nuo jų kadencijų galėtų sudaryti nuo 40 iki 75 proc.  vidutinės Seimo nario algos.

„Renta būtų mokama tik tuo atveju, jei buvęs parlamentaras neturėtų jokių kitų draudžiamųjų darbo pajamų“, - aiškino I. Šiaulienė.

Šiuo metu Seimo narys vidutiniškai, atskaičius mokesčius, gauna apie 4,5 tūkst.litų, neskaitant dar beveik 2  tūkst. litų siekiančios kompensacijos už transportą ir kanceliarines išlaidas, primena dienraštis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras G. Kirkilas „Kauno dienai“ sakė pritariantis rentos idėjai.

„Kodėl turėčiau būti prieš?  Esame civilizuota valstybė, todėl civilizuotai turėtume spręsti buvusių politikų socialinių garantijų klausimą. Estai jau seniai tą yra išsprendę, ir ten niekas netriukšmauja dėl to“, - tvirtino premjeras.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas nustebo, iš „Kauno dienos“ išgirdęs apie politikų planus mokėti rentas buvusiems parlamentarams.

„Tai absurdas, neparemtas jokia logika“, - sakė jis. Anot jo, politikas pats žino, kur eina, kai dalyvauja rinkimuose. Jis puikiai supranta, kad laikinai eina dirbti į renkamas pareigas, o anksčiau ar vėliau gali tekti ieškotis kito darbo.

REKLAMA

„Juokingai atrodo, kai politikas, vos 4 metus padirbėjęs Seime, iki gyvenimo pabaigos gaus privilegijuotą pensiją, nors paprasti žmonės turi sunkiai dirbti po 30 – 40 metų, kad gautų kelis kartus mažesnę pensiją, už kurią net sunku pragyventi“, - "Kauno dienai“ sakė A. Černiauskas.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų