REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Labai stebina Vyriausybės abejingumas Lietuvos žmonių problemoms. Kažkodėl apie žmonių lygybę prieš teisės aktus yra pamirštama, kai kalbama apie žemės ar kito turto grąžinimą, o šiuo atveju Vyriausybė iš didelio rašto išeina iš krašto – propaguodama lygias teises iš tiesų gina diskriminacines“, – sako Virginija Baltraitienė

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė nepritarė Seimo Darbo partijos frakcijos narių Virginijos Baltraitienės (posėdžių lankymas, balsavimo statistika) ir Etelos Karpickienės (posėdžių lankymas, balsavimo statistika) įstatymo projektui, kuriuo siūloma leisti gyventojams pratęsti prašymų susigrąžinti indėlius, turėtus iki 1991 m. vasario 26 d., teikimo terminą iki 2008 m. liepos 1 d.

REKLAMA

Vyriausybė net keletą mėnesių ruošė išvadą, kuri, anot parlamentarės V. Baltraitienės, yra niekinė. Vyriausybės nuomone, dabar pateikusiems prašymus asmenims bus sudarytos išskirtinės sąlygos, lyginant su laiku pateikusiais.

„Ar įmanoma buvo prieš 10 metų visiems buvusiems indėlininkams per 9 mėnesius pateikti prašymus, kai visi puikiai žinome, kokia tuo metu buvo visuomenės informavimo sistema. Ar iš viso kas nors nagrinėjo priežastis, kodėl žmonės laiku nepateikė prašymų atkurti nuvertėjusias santaupas“, – klausia Darbo partijos frakcijos seniūno pirmoji pavaduotoja V. Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Seimo narės V. Baltraitienės, tiek dirbant Kėdainių rajono savivaldybėje, tiek Seime, ji nuolat sulaukia žmonių pageidavimų atnaujinti prašymų padavimo terminą.

„Labai stebina Vyriausybės abejingumas Lietuvos žmonių problemoms. Kažkodėl apie žmonių lygybę prieš teisės aktus yra pamirštama, kai kalbama apie žemės ar kito turto grąžinimą, o šiuo atveju Vyriausybė iš didelio rašto išeina iš krašto – propaguodama lygias teises iš tiesų gina diskriminacines“, – sako Virginija Baltraitienė ir tikisi, kad Seimas vis dėlto pritars Gyventojų santaupų atkūrimo įstatymo projektui, taip sudarydamas galimybę visiems buvusiems indėlininkams atgauti savo pinigus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų