REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Širdis – tai gerumas",- Vilniaus širdies chirurgijos centro socialinės akcijos "Sveika ir laiminga širdelė" metu vykusioje pamokėlėje vaikams sakė habil. dr. prof. Giedrius Uždavinys.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus SOS vaikų kaimo ugdytiniai išgirdo ne tik kaip išsaugoti sveiką širdelę, bet ir padrąsinimų tikėti savo ateitimi, sakoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga gegužės 31 – birželio 1 d. socialinės akcijos metu kardiologinė apžiūra nemokamai atliekama 40-iai vaikų iš Vilniaus SOS vaikų kaimo. Gydytojai kardiologai modernia aparatūra mažiesiems pacientams atlieka širdies echoskopijos, kardiografijos tyrimus. Taip pat viso renginio metu vyksta vaikų piešinių ir eilėraščių kūrybos konkursas "Sveika ir laiminga širdelė".

Šiuo renginiu siekiama ne tik padėti šiems vaikams, bet ir atkreipti visuomenės dėmesį į širdies ir kraujagyslių ligų aktualumą. Kardiologinėmis ligomis serga vis mažesni vaikai. Iš 31000 per metus Lietuvoje gimstančių vaikų apie 300 turi įgimtas širdies ydas. Kasmet mūsų šalyje atliekama apie 200 įgimtų širdies ydų ištaisymo operacijų, iš jų beveik 100 naujagimiams ir kūdikiams. Taip pat apie 100 vaikų turi sudėtingus ritmo sutrikimus dėl įgimtos laidžiosios sistemos anomalijų ir apie 50 vaikų, kuriems ritmo sutrikimai atsiranda atokiu pooperaciniu periodu.

REKLAMA
REKLAMA

"Pagerėjusios diagnostinės galimybės leidžia tiksliau nustatyti širdies ligą, - sakė vaikų kardiologė habil. dr. doc. Alicija Dranenkienė. – Medikų tikslas – išsiaiškinti, ar vaiko liga yra įgimta ar įgyta bei kiek įmanoma sėkmingiau išgydyti".

Vilniaus širdies chirurgijos centras - didžiausia Baltijos šalyse privati chirurgijos klinika, kurioje atliekamos širdies ir kraujagyslių, sąnarių ir kitos operacijos. Centrui suteikta licencija teikti pačias sudėtingiausias - III lygio - kardiochirurgines paslaugas. Šiame UAB "Kardiolita" priklausančiame centre ir poliklinikoje dirba daugiau nei 140 geriausių 42 medicinos sričių specialistų. Tarp jų ir vaikų kardiologai, kurie kasdien konsultuoja vaikus dėl įgimtų ir įgytų ligų gydymo.

Pasak Vilniaus širdies chirurgijos centro (UAB "Kardiolita") valdybos nario ir vyr. kardiochirurgo habil. dr. prof. Giedriaus Uždavinio, tokia akcija – ne paskutinė. "Ir ateityje planuojame organizuoti socialines akcijas, kurių tikslas – skatinti visuomenės sveikatos stiprinimą ir ligų prevenciją",- sakė prof. G.Uždavinys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų