REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Nukritusi statomo tilto konstrukcija Kaune pražudė darbininką (nuotr. TV3)

Sukrečianti nelaimė trečiadienio popietę įvyko Kaune, vykdant Kleboniškio tilto rekonstrukcijos darbus – žuvo vienas darbininkas, trys buvo sužeisti.

22

Sukrečianti nelaimė trečiadienio popietę įvyko Kaune, vykdant Kleboniškio tilto rekonstrukcijos darbus – žuvo vienas darbininkas, trys buvo sužeisti.

REKLAMA

Nors apie kelis sužeistuosius taip pat buvo teigiama, kad jie yra sunkios būklės, tačiau vėliau paaiškėjo, jog po medikų apžiūros jie išleisti gydytis į namus.

Žuvusio darbininko kūnas taip pat buvo ištrauktas tik po kurio laiko. Tą padarė bendrovės „Kauno tiltai“ darbuotojų komanda.

Vykdomas tyrimas

Prabėgus beveik parai po šio įvykio „Kauno tiltai“ atstovai teigia, kad dar neįmanoma įvardyti, kodėl apskritai nutiko tokia skaudi nelaimė.

Bendrovės „Kauno tiltai“ atstovė spaudai Giedrė Samulionytė-Lekavičienė pasakojo, kad šiuo metu nelaimės priežastys analizuojamos ir jas įvardinti dar per anksti:

REKLAMA
REKLAMA

„Nelaimės tyrimą atlieka atsakingos institucijos. Savo ruožtu, bendrovėje „Kauno tiltai“ taip pat sudarėme darbo grupę, kuri nuodugniai ištirs įvykį.

REKLAMA

Patikiname, kad bendrovė nuodugniai ištirs visas įvykio aplinkybes ir imsis visų priemonių tam, kad tokios nelaimės mūsų įmonėje daugiau niekada nepasikartotų.“ 

G. Samulionytė-Lekavičienė pridūrė, kad žuvusio kolegos palaikus vakar po nelaimės iškėlė bendrovės darbuotojų komanda, bendradarbiaudama su įvykį tiriančių institucijų pareigūnais. Iš karto po to žuvusiojo kūnas buvo išgabentas iš nelaimės vietos. 

„Kaip minėjome, nelaimei tirti bendrovėje sudaryta speciali darbo grupė, kuri įvertins visas įvykio aplinkybes. Atsižvelgdami į darbo grupės ir įvykį tiriančių institucijų išvadas, imsimės visų priemonių, kad užkirstume kelią tokioms nelaimėms ateityje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu darbai objekte sustabdyti, didžiausią dėmesį skiriame pagalbai žuvusiojo artimiesiems, kitiems nukentėjusiesiems, įmonės darbuotojams. Bendraujame ir su žuvusiojo artimaisiais, ir su nukentėjusiais darbuotojais. Aptariame ir esame pasirengę suteikti visą pagalbą, kokios tik reikės šiomis sunkiomis ir skaudžiomis aplinkybėmis“, – teigė „Kauno tiltai“ atstovė.

Ugniagesių neprireikė

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė patvirtino, kad nutikus nelaimei įvykio vietoje dirbo ugniagesių pajėgos.

Vis dėlto, tyrėjai apie 16.50 val. pranešė, kad ugniagesių pagalbos neprireiks, jog žmogus pražudžiusias konstrukcijas nusikels įmonės darbuotojai.

„Galiu tik pridurti, kad jei ugniagesiai su savimi ir neturėtų tokiems darbams reikalingos technikos, tai visada yra numatytos instrukcijos, kur būtų galima tokią surasti. Tai yra numatę ekstremaliųjų situacijų ir civilinės saugos specialistai. Yra numatyta iš kur vienu ar kitu atveju paimti reikalingą techniką“, – pabrėžė D. Vaitkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų