REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo etikos sargai nusprendė pradėti tyrimą dėl galimo Antano Guogos darbo privačioje įmonėje dar esant Seimo nariu.

Seimo etikos sargai nusprendė pradėti tyrimą dėl galimo Antano Guogos darbo privačioje įmonėje dar esant Seimo nariu.

REKLAMA

Trečiadienį posėdžiavusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija nusprendė tirti, ar A. Guoga dar būdamas Seimo nariu pradėjo darbą privačioje įmonėje. Apie tai portalui tv3.lt pranešė komisijos narys Stasys Šedbaras.

„Priėmėme sprendimą pradėti tyrimą. Viskas priklausys nuo to, kokį kelią išvadų rengėjai pasirinktų, ar jie eitų į apkaltą, ar į mandato naikinimą. Bet pačiame preliminariajame etape reikėtų surinkti tą pirminę informaciją, kiek patikima [informacija] apie tą galimą kitą darbą“, – tv3.lt kalbėjo S. Šedbaras.

Kol kas neaišku, kiek laiko išvadų rengėjai rinks informaciją apie galimas A. Guogos pareigas.

Portalas tv3.lt jau anksčiau išsamiai nužvelgė, koks likimas, jei paaiškės, kad dirba kitą darbą, gali laukti A. Guogos. Paaiškėjus, kad dirba su Seimo nario veikla nesuderinama darbą, jam gresia netekti Seimo nario mandato.  

REKLAMA
REKLAMA

Pats nori atsisakyti mandato

Tiesa, pats A. Guoga nori atsisakyti Seimo nario mandato, tačiau negali to padaryti, nes vieši užsienyje asmeniniais tikslais. 

REKLAMA

Prieš savaitę Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) priėmė sprendimą netenkinti A. Guogos prašymo naikinti jo Seimo nario mandatą, mat parlamentaras fiziškai nedalyvavo posėdyje. 

Atvykti į VRK posėdį Seimo narys negalėjo, nes, kaip informavo Seimo valdybą, yra išvykęs į užsienį asmeniniais reikalais. Komisijai jis pranešė galintis dalyvauti posėdyje nuotoliniu būdu, kiti atveju – gyvai dalyvauti posėdyje ne anksčiau nei kovo 9 dieną.

VRK nariai nusprendė netenkinti A. Guogos prašymo, nes jis, kaip numato įstatymai, turi pagarsinti savo prašymą panaikinti Seimo nario mandatą gyvai, tačiau to nepadarė.

REKLAMA
REKLAMA

„Seimo narys turi atvykti į VRK posėdį ir savo pareiškimą pakartoti garsiai, kad jis laisva valia apsisprendęs atsistatydina ir atsisako Seimo nario mandato. Tai A. Guoga šiandien nei atvykęs į posėdį, nei jis gali pakartoti savo prašymą. Sprendimas tik vienas – netenkinti jo prašymo“, – posėdyje sakė komisijos narė Aistė Žilinskienė.

„A. Guoga privalėjo atvyki į posėdį ir pakartoti savo pareiškimą“, – antrino komisijos narė Svetlana Misevičienė.

Galiausiai komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė konstatavo, kad komisija pareiškimo netenkina ir A. Guoga VRK bet kada galės teikti naują prašymą.

Grįžo į senąjį darbą?

A. Guoga į Seimą pernai spalį išrinktas pagal Darbo partijos sąrašą. Jo vietą Seime turėtų užimti pirmas po brūkšnio kandidatų sąraše likęs Artūras Skardžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prašymą dėl Seimo nario įgaliojimų nutraukimo nuo sausio 14 dienos A. Guoga VRK įteikė sausio 12 dieną. Jis tvirtino nebematąs galimybių su Darbo partija įgyvendinti rinkimų pažadų.

Nesulaukus VRK sprendimo, jau sausio 14 dieną Kanados įmonė „Cypherpunk Holdings“ išplatino pranešimą, kad A. Guoga grįžo į bendrovės vadovo pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų