REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Sniegas autobuse (nuotr. skaitytojo)

Vilnietė socialiniuose tinkluose pasidalino nuotrauka, kurioje pro autobuso šonus ir apačią į vidų besiveržiantis sniegas. Vilniaus viešojo transporto atstovai sako, jog autobusas jau vežamas atgal į parką taisymui.

4

Vilnietė socialiniuose tinkluose pasidalino nuotrauka, kurioje pro autobuso šonus ir apačią į vidų besiveržiantis sniegas. Vilniaus viešojo transporto atstovai sako, jog autobusas jau vežamas atgal į parką taisymui.

REKLAMA

Sniegui užvertus miestų bei užmiesčių gatves, su problemomis susidūrė ir sostinės viešasis transportas. Vilnietė Eglė socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino daugybės reakcijų sulaukusia nuotrauka, kurioje užfiksuotos 1G maršruto autobuso viduryje pūpsančios sniego krūvos.

„Ir dar niekas nenulipdė besmegenio?“, – juokavo vienas internautas.

Tv3.lt susisiekus su mergina ši teigė, jog sunku pasakyti iš kur sniegas atsirado autobuso salone, tačiau gali būti, jog jis čia pateko per guminius autobuso sujungimus ir grindis.

„Vis tiek nenormalu, žmonės negali praeiti“, – sako Eglė.

Vilniaus viešasis transportas: šis autobusas keleivių šiandien daugiau neveš

Vilniaus viešojo transporto (VVT) atstovė Patricija Elžbieta Zarankaitė tv3.lt teigia, jog jau išsiaiškinta, kuris tai autobusas, jis yra stabdomas ir grąžinamas atgal į autobusų parką.

REKLAMA
REKLAMA

„Kokia galėtų būti priežastis, šiuo metu aiškinamės. Spėjame, jog vienas iš variantų galėtų būti tas, kad tiesiog ant pačių kelių yra susikaupusios labai didelės sniego sankaupos ir taip galėjo sniegas patekti. Bet kokiu atveju, šis autobusas keleivių šiandien daugiau neveš, iš karto jį taisysime, žiūrėsime, kokia galėjo atsitikti problema.

REKLAMA

Tuo pačiu atsižvelgsime ir ateityje, kad daugiau tokių panašių atvejų neįvyktų. Keleivių saugumas yra pirmoje vietoje“, – teigia VVT viešųjų ryšių specialistė P. E. Zarankaitė.

Jos teigimu, tai pirmas toks atvejis sostinėje.

Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, iš viso per pastarąją parą buvo pakeistos 3 autobusų maršrutų trasos, laikinai nukreipiant autobusus aplinkiniais artimiausiais pravažiavimais ir taip užtikrinant nepertraukiamą kursavimą. Didesnių nukrypimų nuo tvarkaraščių̨ beveik nepasitaikė – tik keliuose maršrutuose viešasis transportas vėlavo iki 30 minučių. 

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją snygio parą autobusų ir troleibusų judėjimas Vilniuje vyko gana sklandžiai – sudėtingiau pravažiuojami ruožai fiksuoti tik labiau nuo miesto nutolusios vietose – Šilėnuose, Mileišiškių soduose, Valakampiuose, taip pat Antakalnio prieigose.

Kai kuriose sostinės vietose sniego storis siekia 30 cm.

Situacija keliuose išlieka sudėtinga

Trečiadienio rytą eismo sąlygos daugelyje rajonų išlieka sudėtingos dėl sniego ir šlapdribos, kai kurie rajoniniai keliai – neišvažiuojami, įspėja Automobilių kelių direkcija.

„Kviečiame susilaikyti nuo nebūtinų kelionių, tačiau esant būtinybei vykti, prašome vairuoti ypatingai atsargiai ir  keliones planuotis su laiko atsarga“, – įspėja kelininkai.

9 val. duomenimis, pagrindinių kelių dangos su šlapio ar pažliugusio sniego provėžomis, o mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai dengti prispaustu sniegu, slidūs.

Susidūrėte su panašia problema? Papasakokite mums, konfidencialumą garantuojame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų