REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyventojų judėjimą tarp savivaldybių ketinama pratęsti iki kovo pradžios. Iki šiol judėjimo apribojimas galiojo iki sausio pabaigos. Net ir pratęsus policijos kontrolę keliuose, keliautojams galios ir anksčiau taikytos išimtys.

Gyventojų judėjimą tarp savivaldybių ketinama pratęsti iki kovo pradžios. Iki šiol judėjimo apribojimas galiojo iki sausio pabaigos. Net ir pratęsus policijos kontrolę keliuose, keliautojams galios ir anksčiau taikytos išimtys.

REKLAMA

Ministrų kabinetas trečiadienį spręs, ar gyventojų judėjimo ribojimą tarp savivaldybių pratęsti iki vasario 28 d. 24 val. Kaip rašoma Vyriausybės dokumente, keliaujantiems asmenims galios iki šiol numatytos išimtys.

Nuo praėjusios savaitės asmenys gali laisviau bendrauti tarpusavyje, kurdami vadinamus „socialinius burbulus“. Tai reiškia, kad dvi šeimos arba du namų ūkiai gali bendrauti, jei viename iš jų yra ne daugiau kaip vienas suaugęs asmuo (kartu su nepilnamečiais vaikais) arba nuolatinės priežiūros ir slaugos reikalaujantis asmuo.

„Socialinio burbulo“ nariams leidžiama judėti iš vienos savivaldybės į kitą, jeigu jie yra skirtingose savivaldybėse.

REKLAMA
REKLAMA

Policija riboja asmenų judėjimą tarp savivaldybių. Tiesa, numatomos kelios išimtys. Tarp jų – kai vykstama į tarptautinius keleivių maršrutus aptarnaujančius oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų, į savo gyvenamosios vietos savivaldybę dėl artimųjų giminaičių mirties.

REKLAMA

Taip pat nedraudžiama keliauti atlikti darbo, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, dėl sveikatos priežiūros paslaugų, dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykti į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę neišvengiamai būtina.

Ribojimas netaikomas ir asmenims, vykstantiems į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto.

Kada ribojimo nebeliks?

Judėjimai tarp savivaldybių bus pergalvoti, kai sergamumas Covid-19 Lietuvoje sumažės. Anot vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, svarstoma, kad judėjimo ribojimus būtų galima švelninti palaipsniui, pavyzdžiui, neribojant kelionių darbo dienomis, o tik savaitgaliais ir per šventes.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį posėdžiavusi Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisiją aptarė naujausius policijos duomenis ir gyventojų mobilumo pokyčius, pradėjus taikyti socialinių palaikymo burbulų modelį.

„Mes kalbame apie konkrečius rodiklius. Jeigu per 14 dienų susirgimų skaičius bus mažesnis nei 500 atvejų 100 tūkst. gyventojų, o teigiamų Covid-19 testų skaičius bus ne didesnis nei 10 proc., tai galbūt vienas iš siūlymų galvoti apie tam tikrą atlaisvinimą judėjimo tarp savivaldybių“, – žurnalistams pirmadienį kalbėjo A. Bilotaitė.

Tiesa, pasak ministrės, svarstoma, kad judėjimo ribojimas būtų panaikintas ne iškart, o etapais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Svarstome įvairius variantus ir skirtingus galbūt etapus. Pirmiausiai galbūt galvojant apie atlaisvinimą paprastomis dienomis, paliekant ribojimus savaitgaliais ir švenčių dienomis. Tai tokie svarstymai yra, bet pirmiausiai reikėtų pasiekti tuos skaičius ir tada bus galima kalbėti“, – sakė A. Bilotaitė.

Karantinas Lietuvoje įvestas laprikčio 7 dieną, nuo gruodžio 16-osios jis sugriežtintas. Ministrų kabinetas trečiadienį taip pat spręs, ar karantiną pratęsti iki kovo pradžios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų