REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska sako, kad įkalinimo įstaigų pastatai naudojami neefektyviai, todėl Kalėjimų departamentui šią savaitę pavesta atlikti įkalinimo įstaigų turto inventorizaciją.

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska sako, kad įkalinimo įstaigų pastatai naudojami neefektyviai, todėl Kalėjimų departamentui šią savaitę pavesta atlikti įkalinimo įstaigų turto inventorizaciją.

REKLAMA

Toks sprendimas priimtas po ministrės apsilankymo Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje. 

„Pravieniškių įstaiga yra geriausias to pavyzdys – apleisti pastatai-vaiduokliai, kai kurių statyba niekada nebuvo baigta, naujos statybos sektoriuose, kur saugumo reikalavimai sunkiai atitinka minimalius standartus“, – BNS atsiųstame pranešime teigė E. Dobrovolska.

„Tokiame kontekste dar turime realizuojamus ir kitus projektus. Lietuva niekada neturėjo aiškaus matymo, kokia turi būti bausmių vykdymo sistema. Turime įkalinimo įstaigų sistemą, kuri buvo kurta XX amžiaus 5-7 dešimtmečiuose. Turime remontus ir statybas, neturėdami jokių strateginių ir planavimo dokumentų“, – sakė ji.

Inventorizavijos metu ruošiamasi įvertinti turimą nekilnojamąjį turtą, identifikuoti nebaigtas statybas, vykdomus statybos ir rekonstrukcijų darbus.

REKLAMA
REKLAMA

Pravieniškėse praėjusį penktadienį vykusio vizito metu ministrė aplankė visus tris įstaigos sektorius, bendravo su įstaigos vadovu, pareigūnais ir nuteistaisiais.

REKLAMA

„Laisvės atėmimu nuteisti žmonės jau atlieka bausmę ir negali būti baudžiami pakartotinai laikymo sąlygomis. Vizito metu matytos nuteistųjų laikymo ir pareigūnų darbo sąlygos sunkiai suvokiamos, kai už lango turime 2021 metus,“ – teigė E. Dobrovolska. 

Anot jos, taip pat būtina keisti pataisos namų pareigūnų ir nuteistųjų santykį.

„Puikiai suprantu, kad šios problemos nėra naujos ir tęsiasi dešimtmečius. Dėkoju įstaigų vadovams už tai, kad šiandien galime atvirai kalbėti apie skaudulius, drąsiai juos identifikuoti ir juos spręsti. Suprantama, kad nebus išvengta ir teisminių ginčų su verslo įmonėmis, kurių dalyvavimas vienu ar kitu klausimu tapo neatsiejamas nuo įstaigų gyvavimo. Tik įveikę šį išsivalymo etapą galėsime visi kartu žengti link sistemiškų ir tvarių sprendimų,“ – sakė teisingumo ministrė. 

Kalėjimų departamentui taip pat pavesta užbaigti Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo perdavimo Turto bankui darbus.

Artimiausiu metu E. Dobrovolska planuoja aplankyti ir kitas laisvės atėmimo įstaigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų