REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Lietuvoje visur nuolat snigo ir sniego debesys artėjo prie pajūrio. Naktį kurį laiką snigo visur, o pajūryje buvo ir mišrių kritulių. Naktį vietomis snigo smarkiai, kilo pūga. Dieną sniegas atsitrauks nuo pajūrio, kitur snigs vis mažiau. Pūga irgi bus.

Antradienį Lietuvoje visur nuolat snigo ir sniego debesys artėjo prie pajūrio. Naktį kurį laiką snigo visur, o pajūryje buvo ir mišrių kritulių. Naktį vietomis snigo smarkiai, kilo pūga. Dieną sniegas atsitrauks nuo pajūrio, kitur snigs vis mažiau. Pūga irgi bus.

REKLAMA

Trečiadieni daug kur numatomi krituliai, vyraus sniegas. Kai kur pustys, kils pūga. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų 8–13 m/s. Aukščiausia temperatūra nuo 0 iki 2 laipsnių šilumos. Šalies rytuose snigs visą parą. Čia sniego dangos storis išaugs nuo 20–24 cm iki 24–28 cm.

Įprasta paros eiga bus sujaukta: ketvirtadienio nakties pradžioje bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 šilumos pajūryje. Vėliau naktį atodrėkis bus visoje vakarinėje ir centrinėje šalies dalyje. Dieną vyraus 1–2 laipsniai šilumos, menkas šaltukas tiktai pietryčiuose.

Ketvirtadienį vietomis pasnigs. Temperatūra naktį 3–8, vietomis iki 12 laipsnių šalčio, dieną nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį irgi daug kur pasnigs, o šalies vakaruose gali pasnigti ir gausiau. Oras naktį šals iki 6–8, vietomis 10–12 laipsnių šalčio, bet prie jūros bus tiktai 2–4 laipsniai šalčio, dieną liks maždaug 2–4 laipsniai šalčio.

REKLAMA

Eismo sąlygas sunkina snygis ir pūga

Dėl visą naktį tebesitęsiančio snygio sudėtingos eismo sąlygos išlieka visoje Lietuvoje. Pagrindinių kelių dangos su šlapio ar pažliugusio sniego provėžomis, vietomis su prispausto arba puraus sniego sluoksniu iki 10-15 cm. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai su prispaustu sniegu, vietomis su sniego sluoksniu iki 30 cm, slidūs. Yra rajoniniuose keliuose ruožų, kurie sunkiai pravažiuojami. Neišvažiuojamų kelių yra pietų ir rytų Lietuvoje: Marijampolėje apskrityje, Vilkaviškyje, Vilniaus, Ukmergės, Širvintų rajonuose.

REKLAMA
REKLAMA

Slidžius kelių ruožus valo ir barsto AB „Kelių priežiūra“, kelininkai dirba visu pajėgumu,  tačiau vairuotojų prašoma būti atidžiais ir neskubėti, atsižvelgti į meteorologines sąlygas, nes kelių dangas dengia sniego sluoksnis, o jį nuvalius, dėl snygio, keliai vėl padengiami sniegu.

Kiek geresnės, žiemiškai geresnės, eismo sąlygos yra vakarų Lietuvoje, ypač Klaipėdos apskrityje, nes ten kritulių buvo mažiau.

Dėl storo sniego sluoksnio lūžta medžiai, medžių šakos, tad itin reiktų būti atsargiems miškingose vietovėse.

Kviečiama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių, tačiau esant būtinybei vykti, prašoma vairuoti ypatingai atsargiai ir  keliones planuotis su laiko atsarga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelininkai perspėjo dar pirmadienį

Vilniaus miesto savivaldybei paslaugas teikianti įmonė „Grinda“, kuri atsakinga už gatvių valymą, barstymą, perspėja, kad tokio snygio nebuvo jau dešimtį metų.

„Tokio kiekio sniego, kurio tikimasi sulaukti nuo sausio 25 iki 28 dienos, patyrę žiemos tarnybos darbuotojai nematė jau 15 metų.

Mūsų laukia trys bemiegės paros – dirbs visi žiemos tarnybos darbuotojai, bus panaudota visa turima technika.

Laiko svarstyti, kas būtų, jei būtų, tikrai neturime, todėl veikti pradėjome nedelsiant“, – rašoma socialiniame tinkle.

Kelininkai pripažino, kad intensyvų darbą pradėjo jau šiąnakt:

„Šiandien, apie 4:15 val., „Grindos“ žiemos tarnybos darbuotojai jau plušėjo visame mieste – prevenciškai druska bei smėlio ir druskos mišiniais nubarstyti visi prižiūrimi maršrutai, ypatingą dėmesį skiriant atkarpoms, kuriose tikimybė susidaryti nepalankioms eismo sąlygoms buvo didžiausia – miškingoms ir arčiau vandens telkinių esančioms vietovėms, tiltams, viadukams;

REKLAMA

Nuo 14 val. specializuota gatvių priežiūros technika budės gatvėse, kuriose eismo trikdžiai labiausiai apsunkintų judėjimą mieste: T. Narbuto, Olandų, V. Kudirkos, S. Batoro, Ukmergės, Gariūnų, Pergalės, Ozo, Žaliųjų ežerų, Popieriaus, Mileišiškių, Rokantiškių, Kalno gatvėse bei Savanorių prospekte.

Norime paprašyti visų kantrybės, nes esant tokiam intensyviam snygiui, visas 1690 „Grindos“ prižiūrimų gatvių idealiai nuvalyti – nėra įmanoma. Norime informuoti, kad gatves valysime prioriteto tvarka. Pirmiausia bus valomos gatvės, kuriomis vyksta viešojo transporto eismas. O tik vėliau – aptarnaujančios ir pagalbinės. Primename, kad pagal atnaujintą gatvių priežiūros standartą, esame įsipareigoję gatves nuvalyti per 6 val. nuo snygio pabaigos.

REKLAMA

VISŲ GYVENTOJŲ PRAŠOME:

– Jeigu nėra būtinybės, likite namuose, niekur nevažiuokite;

– Jei tenka važiuoti nusipirkti maisto, vykti į darbą/grįžti iš darbo ir t.t., kelionę planuokite su didesne laiko atsarga;

– Nestatykite automobilių šalia didelių medžių – dėl didžiulio kiekio sniego apdrabos gali neatlaikyti jų šakos ir apgadinti Jūsų turtą. Medžiai taip pat gali išvirsti ir užblokuoti važiuojamąją kelio dalį, tad saugokites ir apie tokius atvejus nedelsiant praneškite mums trumpuoju telefono numeriu 1355!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų