REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politiko Aloyzo Sakalo žmona Daiva Sakalė teigė, kad galinga sniego stichija jų šeimą įkalino namuose. Moteris pasidalino sukrečiančiais vaizdais ir meldžiasi, kad tik naktį virš namo augančios didžiulės pušys neužgriūtų ant jų stogo ir šis košmaras kuo greičiau baigtųsi. Lietuvoje antradienį iškritęs gausus sniegas pridarė daugybę problemų – lūžo medžiai, krito elektros stulpai, taip pat įvyko daugybė nelaimių kelyje.

Politiko Aloyzo Sakalo žmona Daiva Sakalė teigė, kad galinga sniego stichija jų šeimą įkalino namuose. Moteris pasidalino sukrečiančiais vaizdais ir meldžiasi, kad tik naktį virš namo augančios didžiulės pušys neužgriūtų ant jų stogo ir šis košmaras kuo greičiau baigtųsi. Lietuvoje antradienį iškritęs gausus sniegas pridarė daugybę problemų – lūžo medžiai, krito elektros stulpai, taip pat įvyko daugybė nelaimių kelyje.

REKLAMA

Dėl didžiulio sniego pavojingoje situacijoje atsidūrė ir politikas A. Sakalas su žmona Daiva. Šeima gyvena Vilniaus mieste, Aukštuosiuose Paneriuose, miško apsuptyje. Virš jų galvų augančios didžiulės pušys 20 metų jiems siūbavo nekeldamos pavojaus, tačiau antradienį jų šakos nebeatlaikė sniego ir medžiai pradėjo lūžti ir kristi.

Pasakojo, kad per 20 metų to nėra buvę

D. Sakalė naujienų portalui tv3.lt pasakojo, kad likti namie yra gana pavojinga, nes bet kuriuo metu ant stogo gali nukristi medžiai, bet išvykti galimybės taip pat nėra. Draugė bandė atvežti jiems maisto, vaistų, tačiau medžiai krito ant jos mašinos, kelininkai patarė grįžti į miestą, todėl jų namų nepavyko pasiekti.

REKLAMA
REKLAMA

„Vyrui skubiai reikia vaistų, o aš pirmą kartą gyvenime, šiame miške gyvenu 20 metų su viršum ir negaliu išvažiuoti, gauti pagalbos. To nėra buvę. Aš vis dar ieškau pagalbos.

REKLAMA

Pas mus važiavo žmonės su visureigiu, neprivažiavus 100-200 metrų skersai kelio krito medis, užkliudė mašiną šakomis. Kol laukė atlaisvinimo, kitas krito greta, ir jiems kelininkai patarė skubiai evakuotis.

Mūsų nepasiekė, nes pavojinga. O ant mūsų elektros kabelio kabo galinga šaka, nutempusi jį vos ne iki žemės, trūks bet kurią akimirką. To per 20 metų, kiek čia gyvenu, nėra buvę... Gal pasaulio pabaiga“, – teigė moteris.

Pasak D. Sakalės, šoką patyrusi draugė suko automobilį ir skubėjo atgal į miestą, o važiuojant Baltosios Vokės gatve aplink ją į gatvę lūžinėjo ir krito pušys.

REKLAMA
REKLAMA

„Po stogu teoriškai esame saugūs, nors už tvoros yra aukštų pušų, kurios laisvai pasiektų namą griūdamos. Tai lieka tik melstis. Todėl neturiu jokios vilties, kad kažkas atvyks, žmonės čia bijo važiuoti dėl griūvančių medžių ir lūžtančių šakų. Pati išvažiuoti nebegaliu.

Norėjau pėsčia nubristi į už kelių kilometrų esančią vietinę parduotuvę maisto, bet šeima išsigandusi, kad ant manęs šakos užkris, ir jie liks vieniši, todėl neleido. Bet vaistų klausimo tai nesprendžia – vaistinių aplink nėra, tik miesto centre“, – sakė moteris.

Kelininkai patarė grįžti į miestą: perspėjo, kad toliau vykti pavojinga

D. Sakalės draugė Zitorija naujienų portalui tv3.lt papasakojo, kad antradienį jai nepavyko nuvežti maisto ir suteikti pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Medžių šakos krito ant mašinos, prieš mašiną ir už mašinos. Gerai, kad kamienas liko už mašinos, tai neprispaudė mūsų, bet situacija tikrai buvo ekstremali“, – teigė moteris.

Pasak moters, krintantys medžiai užblokavo jiems kelią iš abiejų pusę, todėl atvyko kelininkai ir patraukė medžius. Jie patarė grįžti į miestą, nes toliau link miško bus tik blogiau.

„Kelininkai mums patarė evakuotis ir grįžti į miestą. Jie du savo automobilius jau buvo pilnai prikrovę medžių. Mes pasakėme: „Dieve, kada čia nustos kristi?“. Kelininkai atsakė, kad čia dar tik pradžia.

Vienoje vietoje dar užklimpo mūsų automobilis. Pakėlėme akis, pušys siūbuoja ir traška, atrodo, kad tuoj kris. Kai jau matėme krentančius medžius, tai tas pavojaus rodiklis dar padidėjo. Žiauriai nejauku pasidarė, automobilis neišvažiuoja, pušys siūbuoja, tai tikrai nejauku“, – pasakojo Zitorija.

REKLAMA

Lietuvoje – daug avarijų ir nelaimių

Lietuvoje antradienį iškritęs gausus sniegas pridarė daugybę problemų – lūžo medžiai, krito elektros stulpai, taip pat įvyko daugybė nelaimių kelyje.

Primename, kad jau skelbėme, kaip socialiniuose tinkluose vairuotojai jau iš pat ryto dalijosi informacija apie nutikusius eismo įvykius kelyje, taip pat vietas, kur pravažiuoti gali būt itin sudėtinga dėl užvirtusių medžių, šakų. 

Štai sostinėje, važiuojant Žaliųjų ežerų gatve link Balsių, ant kelio buvo nuvirtę ne tik medžiai, bet ir prilaužyta daugybė šakų. Panaši situacija nutiko ir važiuojant nuo Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos link Rokantiškių. 

REKLAMA

Pietrytinėje Vilniaus miesto dalyje, keliaujant Juoduoju keliu, taip pat buvo pastebėtas ne vienas nuvirtęs medis.  Eismo įvykių taip pat neišvengta – Vilniaus miesto vairuotojų informacinėje sistemoje pastebėta dešimtys fiksuotų įvykių. Tiesa, tokie incidentai – techniniai, todėl rimtų sužalojimų eismo dalyviai bent jau kol kas išvengė.

Sinoptikų teigimu, trečiadienį smarkus snygis pradės rimti, tačiau vietomis sniego sulauksime iki pat savaitės pabaigos.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikai prognozuoja, kad vietomis sniego sulauksime iki pat savaitės pabaigos. Sinoptikų teigimu, antradienio dieną snygis rims, tačiau sniego dar bus daugelyje rajonų. Tiek šiandien, tiek artimiausią naktį daug kur numatomos pūgos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Artimiausią naktį smarkus sniegas bus tik vietomis, daugiausia rytiniuose rajonuose. Pūs stiprus šiaurės vakarų, vakarų vėjas. Šiandien gūsiai 15-18 m/s artimiausią naktį kai kur net iki 19 m/s, temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Trečiadienį Lietuvoje taip pat numatoma, kad dieną snigs, o kai kur kils pūga. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų 8–13 m/s. Aukščiausia temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį vietomis pasnigs. Vėjas naktį rytiniuose rajonuose šiaurės vakarų, vakariniuose pietų, 5–10 m/s, dieną pietų, pietryčių, 4–9 m/s. Temperatūra naktį 3–8, vietomis iki 12 laipsnių šalčio, dieną nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

REKLAMA

Penktadienį daug kur truputį pasnigs, gausiau snigs kai kuriuose vakariniuose rajonuose. Vėjas naktį daugiausia pietryčių, rytų, dieną šiaurinių krypčių, 4–9 m/s. Temperatūra naktį 4–9 ,vietomis iki 13, pajūryje 2–4 laipsniai šalčio, dieną 0–5 laipsniai šalčio.

Šeštadienį vietomis nedidelis sniegas. Vėjas vakarų, 4–9 m/s. Temperatūra naktį 7–12, vietomis iki 14, pajūryje 5–7 laipsniai šalčio, dieną 1–6 laipsniai šalčio.

Sekmadienio dieną pietrytinėje šalies pusėje pasnigs. Vėjas nepastovios krypties, 2–7 m/s. Temperatūra naktį 8–13, vietomis iki 15, pajūryje 5–7 laipsniai šalčio, dieną 1–6 laipsniai šalčio. 

REKLAMA

Automobilių kelių direkcija įspėja, kad antradienio popietę dėl snygio ir pūgos beveik visoje Lietuvoje eismo sąlygos išlieka sudėtingos.

16 valandos duomenimis, pagrindinių kelių dangos yra su šlapio ar pažliugusio sniego provėžomis, vietomis jas dengia 10-15 cm puraus sniego sluoksnis. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai padengti prispaustu sniegu, vietomis su puraus sniego sluoksniu iki 20 cm, slidūs. Tik vakarų Lietuvoje yra žiemiškai geros eismo sąlygos, čia kelių dangos daugiausia šlapios.

Susidūrėte su panašia problema? Papasakokite mums, konfidencialumą garantuojame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų