REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar praėjusių metų gruodžio 14 d. apie 17.50 val. Vilainių kaime automobilis „Audi A8“, vairuojamas 60-mečio Kęstučio Valionio, kliudė stovintį automobilį „Audi A4“.

Dar praėjusių metų gruodžio 14 d. apie 17.50 val. Vilainių kaime automobilis „Audi A8“, vairuojamas 60-mečio Kęstučio Valionio, kliudė stovintį automobilį „Audi A4“.

REKLAMA

Kaltininkui, Kėdainių rajono tarybos nariui, nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,85 promilės. Po incidento vyras ne tik įsivėlė į konfliktą, bet išgirdęs apie iškviestą policiją, spruko nežinoma kryptimi.

Toli nepaspruko. Jį netrukus surado policija, o vėliau „pasivijo“ ir teismo nuosprendis. K. Valionis pripažintas kaltu dėl sukelto eismo įvykio ir jam paskirta 2550 eurų bauda. Tiesa, ji iškart sumažinta trečdaliu – iki 1700 eurų

Į bausmės laiką įskaitytas laikino sulaikymo laikas nuo 2020 m. gruodžio 14 d. 18.25 val. iki 2020 gruodžio 15 d. – 1 para, kas paskirtą baudą dar sumažino 100 eurų. Baudą vyras įpareigotas sumokėti per metus.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo K. Valionio bėdos nesibaigė. Dėl padaryto pažeidimo jam metus ir 3 mėnesius apskritai uždrausta sėsti prie vairo. Kaltę pripažinęs vyras teisme atskleidė įvykio detales, teigė, kad labai gailisi.

REKLAMA

Gėrė su draugu

K. Valionis kaltu padaręs nusikaltimą prisipažino visiškai. Jis pasakojo, kad 2020 m. gruodžio 14 d. pasielgė neapgalvotai, nepateisinamai, dėl ko labai gailisi. Vyras nurodė, kad minėtą dieną pas jį į namus Kėdainių rajone buvo atvažiavęs draugas iš Panevėžio.

Jis teigė, kad nuo 13 val. iki maždaug 17 val. su juo vaišinosi alkoholiu. Apie 17 val. jis draugą nuvežė automobiliu į autobusų stotelę, iš kur šis ruošėsi vykti namo į Panevėžį. Tačiau netrukus draugas  paskambino ir pasakė, kad autobusas jau išvažiavęs.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl K. Valionis nutarė važiuoti jį paimti. Prie daugiabučio namo, vyras bandė automobiliu apsisukti, bet tada kliudė kitą automobilį. Kaimynai iškvietė policijos pareigūnus.

Atvykę policijos pareigūnai jam nustatė 2,85 prom. girtumą. Jis nurodė, kad kieme susiginčijo su automobilio savininko žmona. Taip atsitiko, nes buvo neblaivus, kažką jai pasakė, bet ne kažką blogo.

Policija buvo iškviesta, nes jis atsisakė pildyti įvykio deklaraciją. Įvykio vietoje policijos pareigūnų nelaukė, nes kaimynai ant jo šaukė, rėkė, todėl nutarė pasitraukti nuošaliau.

Teismo vyras prašė atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą be užstato. K. Valionis prašė laiduotoju pripažinti žmogų, su kuriuo draugai yra treti metai, jis daro jam teigiamą įtaką bei pasmerkė jo poelgį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras nurodė, kad jis pats yra savivaldybės tarybos narys kaip ir minimas draugas, todėl jie daug bendrauja ne tik kaip draugai, bet kaip ir kolegos. K. Valionis pažadėjo draugo nepavesti. Vyras savo poelgį vertino labai blogai, gailėjosi. Nurodė, kad  alkoholiu nepiktnaudžiauja. Pridūrė, kad vaikų neturi, jo mėnesinės pajamos sudaro 600 eurų.

Viskas galėjo pasibaigti kitaip

Teisme liudijo ir apgadinto automobilio savininkas. Jis teigė, kad tos dienos vakarą, apie 17.55 val., pas jį atėjo kaimynas, kuris pasakė, kad į jam priklausantį automobilį atsitrenkė kita transporto priemonė.

Nukentėjusysis apsirengęs striukę išbėgo į daugiabučio namo kiemą. Priėjęs prie savo automobilio  pamatė, kad apgadintas automobilio bamperis, sparnas ir priekinis vairuotojo pusės žibintas.

REKLAMA

Matė, kaip šalia jo automobilio stovėjo kitas automobilis, o šalia jo  stovėjo vyras, apsirengęs juodu paltu, juodos spalvos kelnėmis. Jis  iš matymo minėtą vyrą pažįsta, tai K. Valionis.

Jie sutarė pildyti deklaracijas, todėl automobilius patraukė. Patraukus automobilius pastebėjo, kad K. Valionis pradėjo konfliktuoti su jo drauge, jos atžvilgiu vartojo necenzūrinius žodžius, todėl iškvietė policijos pareigūnus.

Nukentėjusiajam paskambinus į Skubios pagalbos centrą, K. Valionis iš įvykio vietos  pasišalino neaiškia kryptimi.

K. Valionis yra ir 2010 metų Kėdainių kultūros premijos laureatas, Truskavos kultūros centro meno ir kelių meno kolektyvų vadovas, dainavo grupėje „Pusbroliai Aliukai ir sesutė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų