REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Avarija kelyje Kaunas–Vilnius: vilkikas rėžėsi į atitvarus, susiformavo spūstys

papildyta 13.46 val.

Kelininkų bei sinoptikų perspėjimai apie gausiai iškrisiantį sniegą išsipildė, o antradienio rytas neapsiėjo be nelaimių – skaitytojai dalijasi pranešimais apie nuo kelio nuslydusius automobilius, pranešta, kad kelyje Kaunas–Vilnius dėl avarijos kelias buvo užblokuotas. 

Kelininkų bei sinoptikų perspėjimai apie gausiai iškrisiantį sniegą išsipildė, o antradienio rytas neapsiėjo be nelaimių – skaitytojai dalijasi pranešimais apie nuo kelio nuslydusius automobilius, pranešta, kad kelyje Kaunas–Vilnius dėl avarijos kelias buvo užblokuotas. 

REKLAMA

Į naujienų portalą tv3.lt kreipęsis skaitytojas pranešė, kad apie 9 val. Elektrėnų savivaldybėje, Vievio seniūnijos teritorijoje įvyko vilkiko avarija, o kelias nuo Kauno pusės nepravažiuojamas.

Vilniaus apskrities policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja paaiškino, kad A1 kelyje vilkikas trenkėsi į atitvarus ir užblokavo kelią.

Pasak policijos atstovės, šiuo metu pareigūnai reguliuoja eismą ir aiškinasi įvykio aplinkybes.

Nurodoma, kad per šį įvykį žmonės rimčiau nenukentėjo.

Šiuo metu eismas magistralinio kelio Nr. A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda 42,5 km (Vilniaus kryptimi) yra atnaujintas.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek po vienuoliktos valandos policija sulaukė pranešimo, kad netoli Vievio susidūrė du Kauno kryptimi važiavę vilkikai. Šiame įvykyje taip pat niekas nenukentėjo, tačiau sutriko eismas. 

REKLAMA

„Ten irgi spūstys, ten pareigūnai yra, jie reguliuoja eismą ir nukreipia pagal galimybes į aplinkkelį“, – sakė J. Samorokovskaja. 

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad dar pirmadienį sinoptikai perspėjo žmones, jog antradienį sulauksime stipraus snygio, pūgos. Kelininkai ragino žmones nesant būtinybės likti namuose, automobilių nestatyti po medžiais. Snigti šalies pietryčių dalyje pradėjo dar pirmadienio vakarą.

Iš pietų atslenkantis ciklonas didesnėje šalies dalyje sukelė sudėtingas orų sąlygas.

Antradienį Lietuvoje bus debesuota. Krituliai, daug kur smarkus sniegas (daugiausia Rytų ir Vidurio Lietuvoje). Daugelyje rajonų pūga, plikledis. Vėjas šiaurės vakarų, 8–13 m/s, daug kur gūsiai 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Rytinėje šalies dalyje sniego dangos storis gali išaugti nuo esamų 8–10 iki 20–23 centimetrų antradienio vakare. Tai yra sniego danga pastorės 10–13 centimetrų, kitur mažiau.

Trečiadienio naktį sniegas, šiaurės rytinėje pusėje smarkus, daug kur pūga. Dieną snigs silpniau. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 9–14 m/s, naktį daug kur gūsiai 15–19 m/s. Temperatūra naktį nuo 3 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos, dieną nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Ketvirtadienį irgi kai kur pasnyguriuos, bet jau visai nedaug. Vėjas irgi rims. Naktį pakutens 5–7, pragiedrėjus kai kur iki 10–12 laipsnių šalčio, dieną vyraus 1–3 šalčio, prie jūros iki 1 šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelininkai ragina likti namuose Vilniaus miesto savivaldybei paslaugas teikianti įmonė „Grinda“, kuri atsakinga už gatvių valymą, barstymą, perspėja, kad tokio snygio nebuvo jau dešimtį metų.

„Tokio kiekio sniego, kurio tikimasi sulaukti nuo sausio 25 iki 28 dienos, patyrę žiemos tarnybos darbuotojai nematė jau 15 metų. Mūsų laukia trys bemiegės paros – dirbs visi žiemos tarnybos darbuotojai, bus panaudota visa turima technika.

Laiko svarstyti, kas būtų, jei būtų, tikrai neturime, todėl veikti pradėjome nedelsiant“, – rašoma socialiniame tinkle. Kelininkai pripažino, kad intensyvų darbą pradėjo jau šiąnakt: „Šiandien, apie 4:15 val., „Grindos“ žiemos tarnybos darbuotojai jau plušėjo visame mieste – prevenciškai druska bei smėlio ir druskos mišiniais nubarstyti visi prižiūrimi maršrutai, ypatingą dėmesį skiriant atkarpoms, kuriose tikimybė susidaryti nepalankioms eismo sąlygoms buvo didžiausia – miškingoms ir arčiau vandens telkinių esančioms vietovėms, tiltams, viadukams;

REKLAMA

Nuo 14 val. specializuota gatvių priežiūros technika budės gatvėse, kuriose eismo trikdžiai labiausiai apsunkintų judėjimą mieste: T. Narbuto, Olandų, V. Kudirkos, S. Batoro, Ukmergės, Gariūnų, Pergalės, Ozo, Žaliųjų ežerų, Popieriaus, Mileišiškių, Rokantiškių, Kalno gatvėse bei Savanorių prospekte. Norime paprašyti visų kantrybės, nes esant tokiam intensyviam snygiui, visas 1690 „Grindos“ prižiūrimų gatvių idealiai nuvalyti – nėra įmanoma. Norime informuoti, kad gatves valysime prioriteto tvarka.

Pirmiausia bus valomos gatvės, kuriomis vyksta viešojo transporto eismas. O tik vėliau – aptarnaujančios ir pagalbinės. Primename, kad pagal atnaujintą gatvių priežiūros standartą, esame įsipareigoję gatves nuvalyti per 6 val. nuo snygio pabaigos.

VISŲ GYVENTOJŲ PRAŠOME: – Jeigu nėra būtinybės, likite namuose, niekur nevažiuokite; – Jei tenka važiuoti nusipirkti maisto, vykti į darbą/grįžti iš darbo ir t.t., kelionę planuokite su didesne laiko atsarga; – Nestatykite automobilių šalia didelių medžių – dėl didžiulio kiekio sniego apdrabos gali neatlaikyti jų šakos ir apgadinti Jūsų turtą. Medžiai taip pat gali išvirsti ir užblokuoti važiuojamąją kelio dalį, tad saugokites ir apie tokius atvejus nedelsiant praneškite mums trumpuoju telefono numeriu 1355!“ – rašė įmonės atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų