REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pasirašė dekretą, kuriuo išimties tvarka suteikė pilietybę lietuvių kilmės britų muzikui Antonui Lukoszevieze.

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pasirašė dekretą, kuriuo išimties tvarka suteikė pilietybę lietuvių kilmės britų muzikui Antonui Lukoszevieze.

REKLAMA

„Jungtinės Karalystės piliečiui A. Lukoszevieze suteikta Lietuvos Respublikos pilietybė. Jis prašymą pateikė dar 2019 metų gruodžio mėnesį“, – žurnalistams pirmadienį kalbėjo prezidento vyriausioji patarėja švietimo, mokslo, kultūros ir sporto politikos klausimais Jolanta Karpavičienė.

G. Nausėda nuotoliniu būdu susitiko kartu su A. Lukoszevieze ir, anot G. Nausėdos patarėjos, aptarė jo integraciją į Lietuvos visuomenę bei muzikinę veiklą, kuri „ypatingai reikšmingai prisideda prie mūsų šalies autoriteto tarptautinėje bendruomenėje didinimo“.

„Lukoszevieze yra Europoje ir pasaulyje gerai žinomas britų kilmės muzikas, menininkas, violončelininkas, avangardinės ir eksperimentinės muzikos kūrėjas ir eksperimentininkas. Jis itin aktyviai domisi Lietuvos muzika ir tą daro jau daugiau kaip 15 metų“, – sakė prezidento patarėja.

REKLAMA
REKLAMA

A. Lukoszevieze seneliai yra gimę Lietuvoje, vėliau jie persikėlė gyventi į Angliją.

„Dalį laiko jis praleidžia Lietuvoje ir ateityje ketina grįžti gyventi į mūsų šalį. Jis yra vedęs Lietuvos pilietę, rašytoją, menininkę ir vertėją Pauliną Pukytę“, – pridūrė J. Karpavičienė.

Prezidentas atsižvelgė į tai, kad atlikėjas remia, palaiko ir skatina Lietuvos menininkų  kūrybą, aktyviai prisideda prie jų kūrinių sklaidos Jungtinėje Karalystėje ir Europoje. Lietuvos muzikantų kūrinius jis atlieka tarptautiniuose festivaliuose ir BBC radijuje. Mūsų šalies kompozitorių kūrinius, tarp jų ir pasaulines premjeras, jis nuolat įtraukia į savo koncertų programas ir atlieka garsiausiose Europos koncertų salėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų