REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaltieji orai nuo Baltijos šalių atsitraukė į rytus, dabar čia plauks šiluma iš pietvakarių ar pietų.

Šaltieji orai nuo Baltijos šalių atsitraukė į rytus, dabar čia plauks šiluma iš pietvakarių ar pietų.

REKLAMA

Lietuvoje ketvirtadienį vyravo šviesiai pilki, kai kada su pragiedruliais orai. Tendencija išliks ir naktį – dangų dengs nestori debesys, bus ir pragiedrėjimų. Visgi kai kur galimas rūkas, dulksna ir nesmarki lijundra. Daug kur plikledis. Dieną orai labai panašūs, apledėjimas sutirps.

Šį vakarą visur bus laipsnis kitas šilumos. Naktį temperatūra kris, paryčiais bus nuo 0 iki 1, Žemaitijoje 3–4 laipsniai šalčio, tik prie pat jūros menka šiluma. Dieną šils iki 1–3, pamario krašte 4–5 laipsnių šilumos.

Artimiausią naktį beveik visuose Lietuvos miestuose bus apie 1–2, Žemaitijoje 3–4 laipsnius šalčio, Pajūryje, Pamario krašte menka šiluma, dieną visur šils iki 2–3, prie jūros ir pietvakariuose iki 4–5 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Per kitas dvi paras orai išliks panašūs. Naktimis oro temperatūra svyruos apie 0 laipsnių, todėl vietomis vis pasitaikys plikledžio, kai kur boluos rūkas, susidarys lijundra. Dienomis bus iki 2–4 laipsnių šilumos.

REKLAMA

Ką gi, dabar bene kiekvieną rytą išėjus pro duris reikės žiūrėti, ar plikledis yra, ar nėra.

Keliuose yra slidžių ruožų

Automobilių kelių direkcija informuoja, kad Lietuvoje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia šlapios, vietomis yra šlapio sniego provėžų. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai išlieka padengti prispausto arba pažliugusio sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs.

Slidžius kelių ruožus barsto ir valo, tačiau vairuotojų prašoma rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį ir atkreipti dėmesį į pavojingus kelių ruožus ir sumažinti greitį prieš juos, t. y. sankryžas, miško proskynas, taip pat būti atidžius važiuojant per tiltus ir viadukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų