REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Demokratas Joe Bidenas prisaikdintas 46-uoju JAV prezidentu.

REKLAMA

Kokių permainų laukti Lietuvai, kalbėjome su Seimo Užsienio reikalų komiteto vadovu, buvusiu Lietuvos ambasadoriumi JAV Žygimantu Pavilioniu.

Nuo trečiadienio JAV prezidentas yra Joe Bidenas. Sakykite, ar Lietuvai nuo to geriau? Ar geriau būtų Donaldas Trumpas?

Manau, mes tikrai sugebėtumėme dirbti su bet kokiu Amerikos prezidentu, tačiau Joe Bidenas mus labai gerai žino. Jis buvo Lietuvoje, jis priėmė visus mūsų lyderius, kai buvo viceprezidentas, senatorius, jis balsavo už mūsų narystę NATO, kai Krymas buvo okupuotas, jis pas mus bėdoje atskrido ir buvo tam tikra mūsų užuovėja net ir prezidento Barako Obamos laikais, kai jis vykdė tą perkrovimą su Rusija.

Tai patyręs užsienio politikos vilkas, turbūtų būtų sunku rasti labiau patyrusį užsienio politikoje prezidentą su savo komanda, kuri mus gerai žino.

REKLAMA
REKLAMA

Jūs paminėjote perkrovimą su Rusija, bet, sakykite, ar pats Joe Bidenas nebandys pakartoti B. Obamos perkrovimo ir jis nemėgins atlikti perkrovimo su Europa? Tarkime, uždegdamas žalią šviesą „Nords Stream 2“ projektui.

REKLAMA

Nuogąstavimų visąlaik yra su naujais prezidentais. Visko būna – ir su kairiųjų pažiūrių, ir dešiniųjų, tačiau J. Bidenas yra patyręs žmogus ir „nudegęs“ kartu su JAV administracija po Krymo okupacijos. 

Tai aš tikiuosi, kad taip nebus.

Visą pokalbį su pašnekovu Ž. Pavilioniu kviečiame žiūrėti vaizdo siužete, esančiame viršuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų