REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priimtas dar vienas teismo sprendimas dėl saviizoliacijos pažeidimo. Temidės nemalonėn šįkart pateko Radviliškio gyventoja.

Priimtas dar vienas teismo sprendimas dėl saviizoliacijos pažeidimo. Temidės nemalonėn šįkart pateko Radviliškio gyventoja.

REKLAMA

Kantriai dvi savaites saviizoliacijoje išbuvusią radviliškietę pasivijo žinia, kad pakartotinis Covid-19 tyrimas taip pat yra teigiamas.

Todėl vėl buvo nubrėžta 2 savaičių saviizoliacijos riba, kurią vos po kelių dienų radviliškietė peržengė anksčiau laiko.

Moteris teigė, kad pritrūko maisto, todėl nuėjo į parduotuvę. Apie pažeidėją policijai pranešė kaimynė. Teismas pažeidėjos nepasigailėjo ir paskyrė jai net 1700 eurų baudą.

Sukėlė pavojų

Teismo baudžiamajame įsakyme rašoma, kad būdama medicinos įstaigos informuota apie savo ligą ir įspėta dėl apsaugos priemonių, kurių ji privalo laikytis bendraudama su žmonėmis, moteris sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga liga.

Nors ir žinodama, kad serga koronavirusu, moteris 2020 m. spalio 3-ąją apie 1,5 val. vaikščiojo miesto gatvėmis.

Maža to, remiantis prekybos centro vaizdo kamerų įrašais, ji užsuko apsipirkti ir parduotuvėje išbuvo nuo 15.43 val. iki 15.58 val.

REKLAMA
REKLAMA

Taip radviliškietė sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga ar ypač pavojinga užkrečiamąja liga.

Policijos tyrėjos tarnybinio pranešimo duomenimis, spalio 3-ąją, 15.58 val., pareigūnai sulaukė skambučio skubios pagalbos telefonu. Kaimyne prisistačiusi pranešėja informavo, kad moteris, kuriai nustatytas teigiamas Covid-19 ligos testas nesilaiko saviizoliacijos ir išėjo į prekybos centrą.

REKLAMA

Pritrūko maisto

Radviliškio gyventoja pasakojo, kad visa istorija prasidėjo gerokai anksčiau. Paaiškėjo, kad 2020 m. rugsėjo 15 d. būdama darbe ji turėjo kontaktą su sergančiu Covid-19 asmeniu, todėl nuo rugsėjo 17 iki 30 d. buvo saviizoliacijoje ir niekur iš namų nėjo.

Vis dėlto, rugsėjo 30 d. jai buvo nustatytas teigiamas Covid-19 ligos testas, apie tai ją telefonu informavo vyresnioji slaugytoja, o vėliau paskambino darbuotoja iš Visuomenės sveikatos centro, kuri išaiškino, kad moteris negali palikti saviizoliacijos vietos.

Moteris teigė, kad gyvena su draugu, kuris taip pat buvo karantine su ja namuose, niekur negalėjo iš namų išeiti. Jokių artimųjų asmenų, giminaičių, kas jai galėtų parūpinti maisto produktų ji neturėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šios priežasties, anot jos, ir išėjo viena iš savo namų. Ji teigė, kad niekur neužėjo, patraukė tiesiai į arčiausiai namų esantį prekybos centrą. Prekybos centre užtruko ne ilgiau 20 minučių. Teigė, kad nei jame, nei pakeliui iš jo su kitais asmenimis nekontaktavo, visą laiką buvo užsidėjusi veidą ir nosį dengiančią kaukę.

Jai tik grįžus iš parduotuvės, kelios minutės po 16 val., pas ją į namus atvyko policijos pareigūnai, kurie nurodė, kad ji buvo palikusi saviizoliacijos vietą, nors to daryti negalėjo.

Moteris teigė, kad supranta, jog nesilaikydama saviizoliacijos, ji padarė nusikaltimą, dėl ko galėjo užkrėsti aplinkinius asmenis užkrečiamąja liga Covid-19, bet manė, kad užtruko neilgai parduotuvėje ir išėjusi iš namų, todėl galimai nieko neužkrėtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismas radviliškietę pripažino kalta ir paskyrė jai 2550 eurų baudą. Vis dėlto, dėl kaltės pripažinimo, moteriai bausmė buvo sumažinta trečdaliu – iki 1700 eurų.

Ją radviliškietė įpareigota sumokėti per 12 mėnesių nuo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos. Moteris įspėta, kad nustatytu terminu baudos nesumokėjus, jos vykdymas bus perduotas antstolių kontorai dėl priverstinio baudos išieškojimo.

Pateikta ir alternatyva. Jei nuteistoji neturi lėšų sumokėti teismo paskirtą baudą, teismas, su jos sutikimu, šią bausmę gali pakeisti viešaisiais darbais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų