REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasivažinėjimas automobiliu ant užšalusių Kauno marių vos nesibaigė tragedija.

Pasivažinėjimas automobiliu ant užšalusių Kauno marių vos nesibaigė tragedija.

REKLAMA

Įlūžus ledui, automobilis nuskendo, o vairuotojas spėjo iššokti tik paskutinę akimirką. Vairuotojas spruko net neatsisukdamas. Pramogautojo ieško policija.

Specialiųjų tarnybų sujudimas pastebėtas antradienio vakare ant Kauno marių kranto, kai narai ruošėsi ieškoti po ledu panirusio automobilio, baiminosi, kad jame gali būti žmonių.

Ant ledo paliktos mašinos provėžos liudija, kad kažkas pavojingai pramogavo, gal net „raižė saules“, bet staiga ledas lūžo ir mašina nugrimzdo į Kauno marias. Didžiulė eketė žioji maždaug pusšimtį metrų nuo kranto. Į nelaimės vietą atskubėję buriuotojai sako, kad ten itin gilu.

„Pirmi šalčiai ir yra kvailių, nežinau, kaip čia jam susisuko smegenys padaryt tokį dalyką. Čia jaunimo daug renkasi vakarais, stovi tai anoj pusėj, tai šitoj, gal ir išgėrę pabandyt ledą, o čia didelis gylis“, – sako kaunietis Geraldas.

REKLAMA
REKLAMA

Liudininkai pasakoja, kad sveiką protą praradusių ekstremalų čia vis pasitaiko. Kai tik užšąla Kauno marios, šie, rizikuodami savo gyvybe ir turtu, ledą raižo ir keturračiais, ir automobiliais.

REKLAMA

„Buvo, anoj pusėj, ten mažiau kontrolės, čia tai „ant akių“, visi viską mato, numerius užfiksavo, iš karto skambina ir atvažiuoja policija“, – pasakoja Geraldas.

Lauke – 15 laipsnių šalčio, narai neria į eketę ir žvalgosi po vandeniu. Operacija itin sudėtinga.

„Gylis buvo 10–12 metrų, mūsų narai tiek nerti gali, dumblas taip drumsčiasi ir matomumą mažina, tamsus paros metas, be abejo“, – teigia ugniagesių 5 komandos viršininkas Mindaugas Belickas.

Prireikia ne vieno bandymo, kol po geros valandos paieškų drumstame vandenyje narai pamato lengvąjį automobilį, apsivertusį ant stogo ir susmegusį į dumblą.

REKLAMA
REKLAMA

„Durys buvo uždarytos, naras atsidarė duris, apžiūrėjo, kad nieko viduj nėra, pažiūrėjo numerius, kuriuos perdavė policijai“, – kalbėjo M. Belickas.

Nuskendo šviesiai mėlynos spalvos „Subaru". Pasivažinėjimas ledu vos nesibaigė tragedija, vairuotojas paskutinę akimirką spėjo iššokti iš skęsti pradėjusios mašinos ir spruko.

„Iš naro ir vieno liudininko galima spręsti, kad tai buvo vienas žmogus, vairuotojas, kuris iš įvykio vietos pasišalino. Jis spėjo išlipti ir pabėgo, dar liudininkas bandė jį kviesti, tačiau numojo ranka ir nubėgo“, – sako Kauno kelių policijos viršininkas Vygintas Lukošius.

Kas vairavo automobilį, nežinia. Policija ieško pramogautojo. Automobilis nedraustas ir be techninės apžiūros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes nustatėm šito automobilio paskutinį savininką, jis prieš šešerius metus šį automobilį yra pardavęs, bet tinkamai neįforminęs dokumentų, todėl kas galėjo įvykti su šiuo automobiliu per 6 metus – kiek kartų jis parduotas, perparduotas ir kas vairavo šį kartą, kai įvyko nelaimė, – tai bus netrumpas kelias, kol išsiaiškinsime“, – pasakoja V. Lukošius.

Nustačius kaltininką, jam gresia ne tik bauda – teks atlyginti žalą gamtai. Jos dydį nustatys aplinkosaugininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų