REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nukentėjęs verslas gali kreiptis subsidijų ir paskolų

papildyta 10:15 val.

Nuo pandemijos apribojimų nukentėjęs verslas nuo trečiadienio gali kreiptis paramos iš naujo 180 mln. eurų vertės subsidijų ir paskolų paketo.

Nuo pandemijos apribojimų nukentėjęs verslas nuo trečiadienio gali kreiptis paramos iš naujo 180 mln. eurų vertės subsidijų ir paskolų paketo.

REKLAMA

Paraiškas įmonės gali teikti Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sistemoje. Praėjusią savaitę Vyriausybei patvirtinus mokėjimo tvarkos aprašą, verslui šią savaitę buvo suteiktos dvi dienos su juo susipažinti.

„Didžioji dalis paramos bus paskirstyta per subsidijas – tai leis daliai verslų greitai gauti šiuo metu taip trūkstamas lėšas ir palaikyti savo veiklos gyvybingumą“, – pranešime sakė ekonomikos ministrė Aušrinė Armonaitė.

Priemonė skirta įmonėms, kurių apyvarta nuo lapkričio 1 iki sausio 31 dienos bus kritusi bent 30 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2019-2020 metais, o įmonės, kurių veikla buvo apribota gruodį, lapkričio apyvartos galės neįtraukti.

Subsidijos tokioms įmonėms sieks iki 25 proc. 2019 metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM).

VMI trečiadienį pranešė, kad pradžioje teikti paraiškas subsidijoms kviečiamos savarankiškos įmonės. Pasak VMI vadovės Editos Janušienės, susijusios įmonės paramos gali tikėtis vasarį.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę A. Armonaitė sakė, kad vertindamos paraiškas, institucijos patikės įmonių deklaruojamu apyvartos kritimu, tačiau tiek VMI, tiek Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) pasiliks teisę patikrinti, ar realūs duomenys sutampa su pateikiamais.

REKLAMA

Pirmąjį 180 mln. eurų pagalbos nukentėjusiam verslui paketą Ekonomikos ir inovacijų ministerija su Europos Komisija (EK) suderino praėjusių metų pabaigoje. Jame, be 150 mln. eurų subsidijoms, taip pat numatyta 30 mln. eurų lengvatinėms paskoloms. 

Antrasis paramos itin nukentėjusiam verslui paketas – dar 150 mln. eurų – startuos jį suderinus su socialiniais partneriais, Vyriausybe ir EK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų