REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagal radikalų australų politikės Gladys Berejiklian pasiūlytą planą, tiems, kurie atsisako skiepytis nuo COVID-19, gali būti uždrausta lankytis baruose, restoranuose ar net darbo vietose.

Pagal radikalų australų politikės Gladys Berejiklian pasiūlytą planą, tiems, kurie atsisako skiepytis nuo COVID-19, gali būti uždrausta lankytis baruose, restoranuose ar net darbo vietose.

REKLAMA

Naujojo Pietų Velso (Australijoje) premjeras atskleidė, kad ji svarsto galimybę įgyvendinti reglamentus, kurie draustų nepasiskiepijusiems gyventojams patekti į tam tikras vietas.

Ji sakė, kad šios priemonės bus skirtos „skatinti“ skiepijimą, kuris yra gyvybiškai svarbus norint atkurti ekonomiką. Įmonės gali reikalauti iš klientų įrodymo, kad jie vakcinavosi.

„Aišku, jei pasiskiepysite, turėsite daugiau galimybių, pavyzdžiui, keliauti į užsienį arba patekti į tam tikras darbo ar susitikimų vietas, – „Daily Telegraph“ sakė ponia Berejiklian. – Kai kuriuos sprendimus pasiūlė vyriausybė, o kitus – pačios organizacijos“.

Vyriausybė yra sudariusi tiekimo sutartis dėl „AstraZeneca“, „Pfizer“ ir „Novavax“ vakcinų ir kitą mėnesį pradės naudoti „Pfizer“ vakciną.

REKLAMA
REKLAMA

Nors vakcinos paleidimas ir politika yra federalinės vyriausybės sritis, ponia Berejiklian sakė, kad ji skatins visoje Naujojo Pietų Velso valstijoje esančius gyventojus pasiskiepyti.

REKLAMA

Ateinančiomis savaitėmis vyriausybė susitiks toliau diskutuoti, kaip pradėti naudoti vakciną.

Pagal planą, „didelės rizikos“ įmonėms ir vyriausybės valdomoms įstaigoms, tokioms kaip departamentų pastatai, policijos ir priešgaisrinės tarnybos ar „Service NSW“ patalpos, gali tekti reikalauti skiepijimo įrodymo.

Ponia Berejiklian anksčiau yra sakiusi, kad greitesniam identifikavimui „Service NSW“ programėlėje galima lengvai pridėti žalią varnelę prie paskiepyto žmogaus.

Manoma, kad kai kurios nevyriausybinės organizacijos, įskaitant klientų aptarnavimo operatorius, galės pačios nuspręsti, kokius atvykimo į darbą reikalavimus pritaikyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Darbovietėse gali sakyti: „jei jūs einate į darbą, mes norėtume, kad pasiskiepytumėte“, arba „jūs privalote tai padaryti“, – sakė ponia Berejiklian.

Ponia Berejiklian nėra vienintelė politikė, siūlanti privalomas vakcinavimosi taisykles.

Šį mėnesį Scottas Morrisonas pažymėjo, kad tam tikrų tipų žmonėms gali būti nustatytas teisinis reikalavimas skiepytis, tačiau jis atsisakė pasakyti, ar tokia direktyva bus taikoma sveikatos priežiūros darbuotojams ir senyvo amžiaus žmonėms.

Tačiau federalinio sveikatos apsaugos ministro Greg‘o Hunto atstovas spaudai teigė, kad „vakcinacija Australijoje yra ir išliks savanoriška“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lapkritį oro linijų bendrovės „Qantas“ generalinis direktorius Alanas Joyce'as sakė, kad kai visuomenei bus prieinama koronaviruso vakcina, keliautojams reikės skiepytis tam, kad jie galėtų skristi su šia Australijos agentūra.

Australija tiria atvejus, kuriuose Norvegijos valdžios institucijos nerimauja dėl „Pfizer COVID-19“ vakcinos saugumo, kai pranešta apie paskiepytus ir vėliau mirusius senjorus, aiškinamasi, ar galimas skiepo ir mirčių ryšys. 

Norvegijos medicinos priemonių agentūra (Norwegian Medicines Agency) pranešė, kad po vakcinacijos 29 žmonės patyrė šalutinį poveikį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų