REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministerija siūlo Kirkorovo neįleisti į Lietuvą

papildyta 13:56 val.

Užsienio reikalų ministerija (URM) siūlo Rusijos atlikėjo Filipo Kirkorovo neįleisti į Lietuvą.

Užsienio reikalų ministerija (URM) siūlo Rusijos atlikėjo Filipo Kirkorovo neįleisti į Lietuvą.

REKLAMA

Kaip pranešė ministerija, pirmadienį ji Vidaus reikalų ministerijai ir Migracijos departamentui perdavė teikimą, kuriuo prašoma Rusijos ir Bulgarijos pilietį Filipą Kirkorovą įtraukti į užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvą, nacionalinį sąrašą.

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio teikime rašoma, kad žinomas atlikėjas savo daugkartiniais apsilankymais neteisėtai aneksuotame Krymo pusiasalyje „sąmoningai neigė Ukrainos teritorinį integralumą ir suverenitetą bei tokiu būdu netiesiogiai pateisino agresyvius Rusijos Federacijos veiksmus“. 

„Sistemiškai vertinsime visus veikėjus, kuriuos Rusija siekia išnaudoti, skleisdama savo užsienio politiką bei siekdama daryti poveikį Lietuvos žmonėms. Taip pat neturi būti pamiršti ir griežtai įvertinti ir Baltarusijos piliečiai, prisidėję prie susidorojimo su taikiais protestuotojais“, - sakė ministras G. Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau pirmadienį žurnalistams jis teigė, jog galutinį sprendimą priimti siūloma vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei. Jis pabrėžė, kad F. Kirkorovo dalyvavimas koncertuose Kryme „iš esmės kenkia Lietuvos nacionaliniam saugumui“.

REKLAMA

„Rusijos okupaciją pateisinantis švelniosios galios atstovas, mūsų siūlymu, Lietuvoje lankytis neturėtų. Tokį siūlymą pateikėme Vidaus reikalų ministerijai, galutinis sprendimas yra jų rankose“, – spaudos konferencijoje sakė jis.

G. Landsbergis pabrėžė, kad dabartinė Vyriausybė turėtų „sistemiškai vertinti apskritai atvykstančiuosius į Lietuvą iš tokių valstybių kaip Rusiją“. Anot jo, vertinama galimybė įtraukti į juodąjį sąrašą ir kitus Rusijos atlikėjus, taip pat už represijas Baltarusijoje atsakingus režimo atstovus.  

REKLAMA
REKLAMA

„(Reikėtų – BNS)  apskritai pažiūrėti, kokie žmonės atvažiuoja pas mus, kokią žinią atveža Lietuvos gyventojams ir ar atitinka Lietuvos interesus jų atlikimas. Yra vertinami ir kiti atlikėjai, viešumoje nuskambėję – ne tik jų muzika, bet ir jų pavardės“, – tvirtino ministras.

Svarstymai plėsti vadinamąjį juodąjį sąrašą viešojoje erdvėje kilo paaiškėjus, kad subsidijos už neįvykusius ar perkeltus kultūros renginius buvo skirtos Rusijos atlikėjų Filipo Kirkorovo ir Michailo Šufutinskio koncertus planavusioms bendrovėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų