REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje įsibėgėja kova su koronavirusu. Šalies ligoninėse prasidėjo pakartotinis skiepijimas. Pirmąsias vakcinas nuo COVID-19 gavę medikai visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose šiandien gavo antrąsias dozes.

Lietuvoje įsibėgėja kova su koronavirusu. Šalies ligoninėse prasidėjo pakartotinis skiepijimas. Pirmąsias vakcinas nuo COVID-19 gavę medikai visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose šiandien gavo antrąsias dozes.

REKLAMA

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje prasideda pakartotinis vakcinavimas nuo COVID-19. Skiepijami tie, kurie pirmąsias vakcinas gavo praėjusių metų pabaigoje.

„Skiepijam, skiepijam, tikrai taip. Būna įvairių reakcijų. Būna labai bijau, būna man nieko nebus, bet tikrai užtikrinam. Nei vienas po skiepo nepasijuto blogai, visi išėjo savomis kojomis, tikrai patenkinti“, – kalbėjo akušerė Indrė Čurovienė.

„BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurta vakcina skiepijima du kartus su trijų savaičių pertrauka po pirmo skiepo, o pakankama imuninės sistemos apsauga susidaro praėjus dar savaitei po antrojo skiepo.

REKLAMA
REKLAMA

„Po pirmo skiepo, ką galiu pasakyti, vakare šiek tiek skaudėjo žastą ir buvo mieguistumas. Tikrai savijauta yra gera ir visus raginu skiepytis“, – teigė intensyvios terapijos slaugytojas Dmitrij Kornišin.

REKLAMA

„Kai pirmą skiepą gavau 27-ą dieną, kai į darbą ėjau ryte, sūnus devynerių metų sako: „Kur tu, tėtuk, į darbą eini? – Ne, sakau, skiepytis. – Tai aš tau pavydžiu, nes tu jau nebesirgsi korona. Faktas, kad namiškiams bus ramiau“, – pasakojo gydytojas Tadas Stančikas.

„Pirmą etapą mūsų ligoninė suskiepijo virš 1000, regione beveik 2000, o dabar turime tą kalėdinį etapą, kur pradėjome, tai visam regionui apie 2000 vakcinų“, – teigė Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąją vakcinos dozę gydytojai gavo ne tik Klaipėdoje, bet ir Kauno klinikose.

„Fiziškai jaučiuosi įprastai, kaip ir prieš skiepą, o emociškai tikrai labai gerai. Jeigu dar jūsų artimiausių rate nėra mirčių nuo COVID-19, nepalietė šita bėda, tai suskubkite, kad ir nepaliestų“, – sakė Gimdymo skyriaus vadovas Mindaugas Kliučinskas.

„Mes negalim niekur išeiti, negalim susitikti, negalime išeiti į miestą, negalime išeiti į renginius. Tie ribojimai juk negalės tęstis visą laiką. Tam, kad galėtumėme grįžti į normalų gyvenimą, reikia pasiskiepyti“, – pastebėjo gydytoja anesteziologė reanimatologė Vilma Traškaitė-Juškevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visiškai saugiai jausiuosi praėjus savaitei laiko, kada turėtų (būti – red. past.) pakankamas titras antikūnų“, – Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas

Kadangi dalis medikų Lietuvoje COVID-19 susirgo dar neįgiję imuniteto, tarp pirmos ir antros dozės suleidimo jiems skiepijimo procedūra atidedama.

„Iš pirmosios partijos skiepytų darbuotojų yra žinoma apie 7 atvejus, kai per tris savaites buvo nustatyta COVID-19 liga. Šiems darbuotojams skiepijimas atidedamas 90 dienų“, – pasakojo Ambulatorinių paslaugų koordinavimo tarnybos vadovas Šarūnas Mačinskas.

Paaiškėjus, kad COVID-19 vakcinos gamintojai „BioNTech“ ir „Pfizer“ sumažino planuojamus artimiausiu metu pristatyti vakcinos kiekius, ši vakcina iki vasario antros savaitės bus naudojama tik revakcinacijai.

REKLAMA

„Iki sausio 15-os dienos yra pilnai planas Vilniaus regione įvykdytas, yra vakcinuota pagal pateiktus sąrašus, pateiktas dozes iš ministerijos, pakankamai sklandžiai“, – teigė Santaros klinikų direktorė valdymui Aušra Bilotienė-Motiejūnienė.

Kol medikai skiepijasi, kitą savaitę Vyriausybė spręs karantino pratęsimo ir ribojimų klausimus. Sergamumui mažėjant, dalis galiojančių taisyklių turėtų keistis, tačiau pats karantinas Lietuvoje gali būti pratęstas.

Tokią idėją palaiko Vyriausybei patariantys sveikatos ekspertai, kurių dalis mano, kad karantinas Lietuvoje turėtų tęstis iki balandžio vidurio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų